IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Реактивен велосипед вдига 333 км/час за 4,8 сек

Лудото возило се пробва срещу Ferrari F430 Scuderia (Видео)

Реактивен велосипед вдига 333 км/час за 4,8 сек

Не са много шосейните машини, които могат да развият 333 км/час за по-малко от пет секунди. Именно такова постижение обаче записа швейцарецът Франсоа Гиси със своя реактивен велосипед.
Реактивен велосипед вдига 333 км/час за 4,8 сек
Снимка: YouTube

Рекордният спринт бе направен на френската писта Пол Рикар, като за достигането на скоростта са били необходими само 4,8 секунди и едва 250 метра.

Самият велосипед, създаден от компанията Exotic Thermo Engineering, е сериозно доработен, като най-очевадната промяна е инсталираният ракетен двигател. Той доставя тяга от около 4,5 килонютона, което се равнява на приблизително 560 к.с. мощност.

Реактивната двуколка направи рекордното постижение в дуел с Ferrari F430 Scuderia, но италианският суперавтомобил с 510 к.с. остана далеч зад гърба на Франсоа Гиси.

Швейцарецът заяви, че е доволен от резултата, но няма намерение да се спре до тук. Той вече планира своя втори реактивен велосипед, с който ще опита да развие над 400 км/час. Миналият ноември Гиси постигна скорост от 285 км/час.

0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    smoky ( преди 9 години )
    луда работа,вече и велосипедите са убийствено бързи..................
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    всъщност порше турбо S мисля че може да направи към 20kN на първа предавка.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца до неук ( преди 9 години )
    долу горе си прав. 4.5кН съответстват на 560кс да речем при порше турбо на 4та предавка. на 1ва предавка поршето ще направи поне 3 пъти повече. но ако тоя велосипед е 150кг заедно с *** върху него - той стартира с 3g ускорение за разлика от порше при което е макс 1g.
  • #5
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    хипи видяхме така няма да стане,затова аз ще те закача за колата с моето въже за теглене.Ако видиш,че ускорявам прекалено много звънни ми със звънчето си и аз ще намаля.Съгласил се хипи и така и направили.Обаче в съседната лента преминало Порше.Започнали поршето с ферарито гонка В същото време 1 катаджия наблюдавал.Изумен от видяното взема радиостанцията и казва:-Колеги и това не бях виждал,но сега и това видях. Ферари и Порше правят състезание,а отзад хипи с колело им звъни да ги изпревари....
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    хипи тръгнал с колелото си от Шумен за Варна по магистралата.Остана ли му десетина километра,обаче се изморил и спрял да си почине.В същото време до него спира червено Ферари.Шофьорът му казал:-хипи за Варна си предполагам,ако искаш дай да сложим колелото в багажника и да те хвърля до там? хипи се съгласил.Мъчили се около десетина минути да вкарат колелото в багажника,но не успели.Тогава на шофьора му хрумнало и казал на хипи:
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Неук ( преди 9 години )
    Неук съм и нека занчещите( учените ) да кажат, ама връзка между тягата на един двигател и мощността на друг е доста далечна. 4.5 kN около 598 конски сили, но това сравнение е подвеждащо. ДВГ чрез скоростната кутия и гумите трансформира топ;линната енергия в ДВГ-то в движение със доста големи загуби. Ракетният двигател тласка въздуха назад и според един известен закон на Нютон самият той се придвижва в другата посока, но не задвижва нищо. Ако е привързан към нещо пак няма механично въздействие.
  • #2
    31 rate up comment 2 rate down comment
    zoom in ( преди 9 години )
    Страшен ***. Взел една ракета и добавил 2 колела. Сигурно и се е вързал здраво за рамката, иначе не мога да си обясня, как колелото не му излита изпод ***, оставяйки го сам в приклекнала стойка.Дано не се направи на пастет при следващите опити, макар че си е директно за награда Дарвин.
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    това е ракетен двигател. под реактивен се разбира друго. Има jet engine И rocket engine. това е варинат второто.