IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota напъха 850 к.с. в Camry

Моделът е създаден за SEMA и преминава 1/4 миля за 9,8 сек.

Toyota напъха 850 к.с. в Camry

Сериозно доработена версия на седана Camry подготви японската компания Toyota за тунинг изложението SEMA. Автомобилът разполага с 5.7-литров V8 двигател и тръбно шаси.
Toyota напъха 850 к.с. в Camry
На пръв поглед Toyota Camry Sleeper, както се нарича машината, изглежда като леко преработен модел. Реално обаче автомобилът няма почти нищо общо с продавания на пазара седан.

Моделът е построен на тръбно шаси, върху което е поставена "черупката" на Camry. Самото купе може да се повдига, като така се достига до кокпита. Той е едноместен и разполага с пълно състезателно оборудване, включително седалка, колани, противопожарна система, чупеща се кормилна колона и др.
Toyota напъха 850 к.с. в Camry
Двигателят, който са избрали японците е зает от Tundra. Същото важи за трансмисията, задния мост и електрониката. Агрегатът е 5,7-литров V8, който е снабден с компресор TRD и нитро система. Мощността е над 850 к.с., което позволява преминаването на разстояние от 1/4 миля (приблизително 402 м) за само 9,8 сек.

Семейният седан с характеристики на състезателен автомобил е оборудван също така със серийно изглеждащи джанти и гуми за драг състезания (335/30/18). Направата му е отнела 11 седмици.

Toyota Camry Sleeper е създаден специално за изложението SEMA. То се провежда между 4 и 7 ноември в Лас Вегас.

Снимки: Toyota

0 от 500