IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo представи V60 Cross Country

Новият проходим модел ще дебютира в Лос Анджелис

Volvo представи V60 Cross Country

Volvo представи V60 Cross Country
Volvo разкри своя най-нов Cross Country модел, чиято премиера пред публика ще се състои по-късно този месец на автосалона в Лос Анджелис.

V60 Cross Country е базиран на комбито V60 и също като останалите Cross Country модели на шведския производител разполага с повишен просвет, задвижване към четирите колела, специално оборудване и предпазни елементи по каросерията.

Производителят твърди, че V60 Cross Country предлага отличен микс от възможности, който прави автомобила еднакво подходящ както за движение по асфалтирани пътища, така и извън тях.

Моделът има увеличен с 65 мм пътен просвет в сравнение със стандартното V60, като се оборудва серийно с технологията torque vectoring, която ограничава недозавиването и подобрява сцеплението с пътя. Освен това V60 Cross Country ще се предлага с високопрофилни гуми, които са предвидени за движение извън пътя, но също така редуцират сериозно шума, който се получава при триене на гумите с асфалт, сочи информацията. Изборът от джанти е между 18 и 19 инча.

Авантюристичният дух на модела е подчертан и с допълнителните предпазни елементи по каросерията, които виждаме по арките на калниците и броните. Салонът пък залага на комфортна, демонстрирайки кресла, които са облечени в черна кожа и обшити с отличителни кафяви шевове.
Volvo представи V60 Cross Country
Първите автомобили Volvo V60 Cross Country ще бъдат продадени на пазарите в САЩ и Канада. За тях автомобилът ще се предлага с 5-цилиндровия бензинов двигател с 250 к.с., автоматична трансмисия и система 4х4.

За останалите пазари по света моделът ще е наличен с най-новите агрегати на марката от серията Drive-E, които са бензинови и дизелови с 4 цилиндъра. Първите коли Volvo V60 Cross Country се очакват на пазара през първата половина на 2015 г.

Снимки: Volvo

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    @анонименНямам наблюдения над поддръжката на друга марка, на мен не ми се вижда скъпо.Разходът:V40 D3 - 5 цилиндров дизелов автоматик в града е около 7, ако се кара кротко по-малко. София-Бургас с автопилота на 160км/ч е 7.3 по данни от вчера със зимните гуми. По първокласен 5.4. Много ли е?XC90 D5 200к.с. средно около 8-9.C30 1.6i гореше към 7 средно, което е повечко, ама като за базов двигател нормално.Не знам от къде се взе манията хора, които без опит с дадена марка да дават акъл
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 9 години )
    Само че,на Волво е 2 пъти по-скъпо,а 3 пъти по-голям пробег. На В50 обслужването ми стъпи на 1200 лв за ангренаж,но за 240 000 км пробег се сменя и 1 година гарнция от Мотопфое. Така че не са виновни Мотопфое,че не си се осведомил за какво иде реч и за сервизната им програма.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 9 години )
    Не знам евтини ли са, но на мен точно за Авенсис ми поискаха над хиляда лева за някакво моторче по клапите на въздуховодите. Та нека не се лъжем. И да, говорим за нови автомобили. Сравнения можем да правим много.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мдааа, само вие сте карали Волво и само вие знаете цените, че са градски легенди. Понеже си имал нови Волва трябва да знаеш колко ти е обслужването. Само за сравнение ще ти кажа, че частите и обслужването на Авенсиса ми е 2 два пъти по-евтино от на V40. Оригиналните части също са х2. Само ще ти кажа колко ми поискаха в Мото Пфое за смяна на ангренажен ремък. Цели 350 лв. Можеш да им се обадиш да ги питаш, ако не вярваш. А за разхода на гориво да кажеш какви лами са! Или са икономични, нали!
  • #6
    9 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 9 години )
    Аз съм имал дефект - едно реле за 80 лева се скапа на седмата година. Доста ненадеждно.
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    automotive ( преди 9 години )
    Аз и преди съм писал по въпроса за гаражните митове, колко били ненадеждни и скъпи Volvo.2 х XC90, V40, C30 всички купени нови и обслужвани както трябва и където трябва. Извън обслужването са влизали в сервиз само за отстраняване на драскотини. Ако бяха "чупливи" надали щяха да имат гаранция 5 години без ограничение на пробега... Освен това никога не са фалирали, Ford имаха проблеми и търсеха финансиране, за да закърпят положението и го направихо продавайки европейските си марки.
  • #4
    12 rate up comment 3 rate down comment
    волво с40 2004 ( преди 9 години )
    Волво са все още от най-качествените и сигурни коли. Който не вярва, просто да пита притежател на такава кола.Моята вече е на 10 години и половина и освен консумативи друго не съм сменял.Но съм си го гледал както трябва, не съм пропускал обслужване.
  • #3
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ФВ печелят не само от надценените си коли, но после още повече от поддръжка и резервни части.Тойота са на другия полюс. Те произвеждат много и качествено. Не случайно се водят за най-качествените автомобили и правят БЕЗПЛАТНИ сервизни акции на 10-12 годишни коли. Това никой друг не го прави. Предполагам повечето им печалби идват от ноу-хау, лицензи, високи технологии, нововъведения, космонафтика, кораби, яхти, шевни машини и т.н. Компанията е водеща в много сфери не само в автомобилостроенето.
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хубави, скъпи, изключително скъпа поддръжка и много технически проблеми. Едно време Волвата и Сааб бяха едни от най-здравите машини. В момента едните фалираха, както и другите, добре, че китайците извадиха пари да ги купят. На това на снимката само задницата не ми харесва и по-специално формата на задните светлини. Всичко друго е ОК.
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хубави коли са ама скъпи ....