IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault готви хибрид на цената на дизелово Clio

В основата на модела ще е концептът EOLAB, който харчи 1 л/100 км

Renault готви хибрид на цената на дизелово Clio

Renault подготвя да пусне в серийно производство хибриден модел, който ще харчи около 1 л/100 км. Това обяви един от търговските директори на марката Тиери Болоре пред агенция Automotive News Europe.
Renault готви серииен хибрид на цената на дизелово Clio
В основата на модела ще бъде показаният на автосалона в Париж през октомври концепт EOLAB, който бе направен по поръчка на правителството на Франция. Компактната машина, по заявление на нейните създатели, предлага среден разход от 1 л/100 км. и освен, че е свръхикономична е и много екологична.

„Ако сега пуснем подобен модел в серийно производство, неговата цена ще бъде около 18 500 евро. Толкова струва и дизеловата версия на последното поколение на Renault Clio“, коментира Болоре.  И допълни, че преди това да стане, трябва да бъдат свършени две основни неща – да се закупи необходимото оборудване и да се промени технологичния процес в завода, в който ще бъде сглобяван модела.

Според Болоре, въпреки сериозните инвестиции в подобен автомобил, появата му в серийно производство е само въпрос на време. До момента в Renault са патентовали 110 нови технологични решения, реализирани в EOLAB, като всички те ще бъдат използвани за бъдещите модели на марката.

Самият концептуален модел тежи 995 кг., въпреки че в него не са използвани алуминий и други леки, но скъпи материали. Автомобилът се задвижва от хибриден агрегат. В него влизат 3-цилиндров бензинов двигател с обем 1.0 литър, електромотор и комплект батерии с капацитет 6.7 кВт/ч.

Снимка: Renault

 

Тагове: renault eolab
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Специално за ФВ и Шкода не е така. АБ сравняваха Голф и Октавия с еднакви двигатели и почти еднакво оборудване. Казвам почти, защото Шкодата беше с повече екстри. Така, че теорията ти за старите технологии и екстрите е несъстоятелна. При Рено и Дачия не знам как са нещата, но специално за ФВ и Шкода са така, както съм писал.
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    евтиния модел ползва често малко по-стара и изчистена технология също така има много по-малко електроника и екстри и просто няма какво да му се чупи толкова колкото на скъпата марка
  • #6
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тези май са се заразили от ВАГените.Почнаха и те да лъжат,като разпрани.1/100,ама какво?Гориво няма да е освен,ако не е дърпат с репатрака.Цената от 18 500 евро за кола с 1.0 двигател 3 цилиндъра и мощност, като на самобръсначка,извинявайте,но е крайно смешна.За качеството да не говорим,защото са всеизвестни с липсата му.Абе щом Дачия на тестовете е изкарват по-надеждна от майката компания Рено,смятайте!Същото,както при ФВ и Шкода.Шкодите са по-надеждните автомобили.Кола полудържавна компанияНЕ
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ярис хибрид струва 16 000 евро, а Аурис хибрид струва 18 500 евро. Така, че Анонимний, преди да пишеш, погледни цените в официалните сайтове на производителите на хибриди! Другото е, че това са цени, които не са обсъдени. Ако някога си купувал НОВ автомобил, би трябвало да знаеш, че на място се обсъжда цената на колата и обикновено е 10-15% надолу, а за автомобили на склад или изложени в шоурума цената е още надолу. Моята е взех с 25% отстъпка. 8 м. изложена в шоурума на 0 км.,само нямаше.
  • #4
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    yaris hybrid 16000jazz hybrid 18000 не съм фен на японското но смятам че те имат малко повече идея как се прави хибрид от рено и като здравина също вероятно ще е поне малко по-добре
  • #3
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    По-евтини от 18000 евро хибриди в България? Я дай примери, малко ми е чудно.
  • #2
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    много скъпо това дизелово клиов бг клио дци 75 е 12500 евронай скъпото е 16 500а тук за 18 000 ще е базовото - не е много евтино на бг пазара вече има по-евтини хибридиосвен че разхода няма да е 1/100 - в концптуалния еолаб имаше много активна аеродинамика а не вярвам тук да я получи също зависи какви гуми ще ми сложат, като сложат и нормални огледала и реалния разход ще е около 3/100
  • #1
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Много добре. Ако реално харчи 1 литър ще е супер, само дето най-вероятно пак е спрямо хитрините с plug-in хибридите, но пак щом са свалили толкова цената и теглото е добро постижение.