IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-ненадеждните коли според Consumer Reports

„Отличникът“ в тази негативна класация е Fiat 500L

Най-ненадеждните коли според Consumer Reports

Един от основните фактори при взимането на решение за купуване на нов автомобил е надеждността му. Именно нея са изследвали в изданието Consumer Reports, което през миналата седмица публикува списък с най-надеждните автомобили. Сега обаче на дневен ред са тези модели, които заемат последните места в тази класация. Това са возила, за които е твърде вероятно да създадат сериозни проблеми на своите собственици след време, твърдят американците.
Най-надеждните коли според Consumer Reports
500L. Снимка: Fiat

В изследването на Consumer Reports са участвали повече от  1.1 млн. собственици на автомобили, които са оценявали надеждността на модели на възраст до 10 години. И в крайна сметка са определени 10 автомобила, чиито резултати са под средните. Победител в подреждането е Fiat 500L, при който вероятността да създаде проблеми на собственика си е 16 пъти по-голяма отколкото при най-надеждната машина в списъка Scion XB.

За да изглеждат нещата още по-лоши за „победителя“ в тази класация, трябва да се отбележи, че Fiat 500L получи едва 50 точки (от общо 100 възможни) в тест драйва на изданието. Освен това моделът се провали и на краш-теста на американския институт за безопасност на движението по пътищата (IIHS).

Най-ненадеждните автомобили според Consumer Reports

1.    Fiat 500L - проблеми с навигацията, камерата за заден ход, радиото и механичната скоростна кутия
2.    Jeep Cherokee - проблеми с Bluetooth-връзката, радиото и ръчната скоростна кутия (версията с 4-цилиндров мотор)
3.    Ford Fiesta - проблеми със ръчната скоростна кутия
4.    Nissan Patfinder - проблеми с превключването на скоростите и управлението на прозорците
5.    Mercedes-Benz CLA 250 - проблеми с аудиосистемата, скърцане и дрънкане на интериора
6.    Chevrolet Cruze 1.4T - проблеми с полуоските
7.    Dodge Dart 1.4 - проблеми с превключването на скоростите, компютъра на скоростната кутия, както и блокиране на различни сензори и системи
8.    Jeep Grand Cherokee (дизел)  - проблеми с горивната система, проблеми с навигацията
9.    Infiniti Q50 - проблеми с навигацията, с видео-екрана, с Bluetooth и с кормилната система
10.   Mercedes-Benz S-Class – проблеми с прозорците и с активното окачване

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #31
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 9 години )
    Отвори форума на Mercedes Bulgaria и питай shotgun600 дали е толкова добър 6 литровият? Взел го е заради екстрите. Каза, че S500 са по-надеждни.Сега на кой да вярвам - на собственик или на теб?
  • #30
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Пора ( преди 9 години )
    До АнонименМоя съвет е - вземи минимум s500, и без това е стара кола в случая най-доброто е s600 или 600 SEL но не взимай модела 1999-2005, или преди 1999 или след 2005, това е моя съвет от карани над 15 S-ки...
  • #29
    2 rate up comment 1 rate down comment
    пора ( преди 9 години )
    TriforceИ това го казвам от опит с много каране - карал съм и по-слаба, и S500, и мога да ти кажа че w12 е най-добрия вариант във всичко, а това че ще гори около 3 до 4 литра повече не мисля че би те притеснило толкова.....(извънградско 11-12, градско 18-20)
  • #28
    2 rate up comment 1 rate down comment
    пора ( преди 9 години )
    Triforceне са им толкова скъпи частите и не се чупят толкова - 140-ката е далече по здрава от 220-ката; и не знам защо му предлагаш на човека да взима тези малолитражки - ако ще е S класа да е най-доброто - кое е най-доброто - W12 - най-много екстри, най-бърза и малко по-висок разход от по слабите...
  • #27
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    То и от Германия ,да е Ес класата ,като се покара малко в БГ,и възглавниците здават багажа.Ето ви един пример.Ес класа от Щутгарт,на 27000 км 2-3 годишна беше,возила е един от менидърите на МБ,е след няколко месеца по родните пътища почна да лежи по асфалта -от възглавниците де.
  • #26
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Хенри - Бай Форд ( преди 9 години )
    То американеца хубави коли прави (като Форд), ама срамота е хората да не могат да карат ръчка. Даже се учудвам колко много youtube клипове има в които се обяснява как ажеба трябва да превключваш с този пуст съединител. Иначе дори учебните им коли са автоматици.
  • #25
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пропуснали са Ситроен С4 и С5 ,те трябва да са на първите места,няма такива кошници.
  • #24
    2 rate up comment 2 rate down comment
    до RRE ( преди 9 години )
    Щото в САЩ немогат да намерят клиенти с такива талиги, там не ги купуват просто.Да не говорим, че просто в анкетата няма отговор - Абе всичко се разпада по тоя дръгел и за това автоматично VW и АУДИ са дисквалифицирани.
  • #23
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Благодаря за отговора :)и аз мн искам да е s500, но ако отвориш мобилето само някакви супер изтърбушени се продават или ако са малко по запазени им искат майка си и баща сизаради това взех да гледам S300, че там поне има малко по голям избор, но накрая ще направя като теб и ще взема една от Германия
  • #22
    1 rate up comment 15 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Nedei tova e ritori4en vapros