IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X6 M изравни M3 Coupe на Нюрбургринг

Новият спортен кросовър на баварците е сред най-бързите на трасето

BMW X6 M изравни M3 Coupe на Нюрбургринг

Най-големият и тежък автомобил на BMW M GmbH доказа, че може да бъде бърз и динамичен колкото спортно купе. Представеният през миналата седмица нов X6 M направи обиколка на пистата Нюрбургринг, записвайки сходно постижение с това на M3 Coupe.
BMW X6 M изравни M3 Coupe на Нюрбургринг
Към момента точният резултат на новото поколение BMW X6 M не е известен. Мениджърът на проекта за автомобила Хърбърт Бейрл обаче заяви пред Sport Auto, че постижението на X6 M е почти аналогично с това на M3 Coupe (E92).

Времето на Нюрбургринг на купе версията на старото BMW М3 е 8 минути и 5 секунди, което означава, че новият X6 M е с около 20 сек. по-бърз от предшественика си.

Постижението на спортния всъдеход е също така сред най-добрите в тази категория. Един от основните му конкуренти - Range Rover Sport SVR, например, има резултат от 8 мин. и 14 сек., като това е официален рекорд сред SUV машините на пистата.
BMW X6 M изравни M3 Coupe на Нюрбургринг
Второто поколение на BMW X6 M се задвижва от оптимизирана версия на 4.4-литровия V8 двигател. Той вече развива 575 к.с. и 750 Нм, куплира се с 8-степенна M Steptronic трансмисия и позволява ускорение от място до 100 км/час за само 4,2 сек.

Още за BMW X6 M вижте ТУК

Снимки: BMW

 

Тагове: bmw x6 m
0 от 500
  • #21
    29 rate up comment 1 rate down comment
    Сельо ( преди 9 години )
    Ами то и проходимостта му е колкото на М3...
  • #20
    28 rate up comment 1 rate down comment
    до долния паляк ( преди 9 години )
    Значи ако имаш деца и трябва да качваш детска количка в багажника +куфар с дрехи за уикенда или чанти от пазаруване къде ще ги събереш бе гении? За това семейните с пари си купуват СУВ. Личи си ,че повечето нямате деца .Разсъждавате като лапетии от 2ри клас.
  • #19
    25 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да де ама е признак на пълна селяния точно тоя паркетен "жип" да го караш в града точто като слон в стъкларски магазин.Набий си го ти отзад аргар.
  • #18
    24 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Трябва да си много бесен селянин или дървар ,че да си купиш джип за да го караш в гората.Аз моя джип го имам заради големия багажник и сигурността на децата ми.Никога не съм купувал джип за да го карам по калта.Приятелите ми и те така. Сув се купува като голяма семейна кола а не да караш в калта.Набийте си го в кратуните!
  • #17
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Има версия с V8 BiTurbo "старата" X6-X5 //М BMW MH3 V8 RS Biturbo съответно е тунинг версия но и моторът е бая раздут
  • #16
    28 rate up comment 0 rate down comment
    Секира! ( преди 9 години )
    .."Не бе *** обичам да им показвам на такива *** като тебе.."! Ама бизнесменЧЕ..показваш само коплекс, защото започваш да се обясняваш на накакъв във форум който не познаваш...и обиждаш..явно си се засегнал.
  • #15
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Ха-ха, сега пък BMW GmbH било всъщност BMW M GmbH.Да бе, също както adibas всъщност е adidas.
  • #14
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    тоя дето е написал, че тройката била спряла. Ти видя ли че тройката е със 145 коня по-слаба от този странен нито-джип-нито-кола. Ако тройката беше 575 коня , сигурно щеше да е с минута отпред
  • #13
    24 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    разхода на гориво е бил двоен спрямо този на тройката ..
  • #12
    26 rate up comment 3 rate down comment
    До:двамата ГЕЯ ( преди 9 години )
    BMW GmbH e спортното подразделение а именно //М ;)от където се е появило това бижу ! Толкова плитки и прозрачни плазмодии сте , че не знам как сте събрали пари за компютър :D единия (ако не един и същ)не зне какво е BMW GmbH a другия мечтае за доход колкото 2 такива автомобила н всъщност получава написания от него 500-1000лв... бедни не само финансово но и душевно !