IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа нова хибридна трансмисия

Скоростната кутия ще дебютира при еко-версията на Sonata

Hyundai показа нова хибридна трансмисия

Компанията Hyundai показа на ежегодното конференция на силови агрегати в Намянг (Южна Корея) нова 6-степенна автоматична скоростна кутия, предназначена за хибридни автомобили. Първият модел на корейците, който ще бъде оборудван с нея, е еко-версията на Sonata.
Hyundai показа нова хибридна трансмисия
В новата скоростна кутия е интегриран електромотор, което по думите на инженерите ще сведе до минимум загубата на енергия и ще повиши икономията на гориво. В блока на трансмисията освен електромотор има и електрическа помпа, която заменя предишния механичен агрегат. Модернизирана е и системата за смазване с масло на кутията.

Освен това трансмисията е конструирана така, че да обира вибрациите, а също така има и напълно нов съединител. Инженерите на Hyundai са успели да „се лишат“ от хидротрансформатора. Благодарение на много по-малкото си детайли в крайна сметка скоростната кутия тежи едва 130 кг. В същото време тя осигурява смяна на предавките при въртящ момент до 280 Нм.

Снимка: Hyundai

 

Тагове: hyundai sonata
0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Вижте вчерашната статия. Броитанци направили кола от най-лошите марки и компоненти. Е, Хюндай не ги споменават. Явно се справят доста добре.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    automotive ( преди 9 години )
    Всъщност си прав за конкуpенцията. Без нея прогресът не е същия. Все пак подкрепям специалицираните компании.
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX до automotive ( преди 9 години )
    Аз пък съм за това различни компании да се конглокират в различните области. А това че сега ZF са номер 1 не означава, че вечно ще е така преди години кой можеше да предположи, че корейците от Самсунг и LG ще изпреварят Сони? Затова съм за конКУРенцията във всички области и трябва да се даде заслуженото на компании, които инвестират в нови технологии, а не взимат наготово. Въпреки че откъм дизайн Хюндай още взаимстват доста от други, но това е друга тема ;)
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    хонда направиха нова 8-степенна трансмисия. пак една от малкото фирми дето сами си ги правят. с двоен съединител И със торк-конвертор. супер бърза в спортен режим и супер комфортна когато трябва. и едва ли тежи повече от тая. мисля че е по удачно решение.
  • #6
    5 rate up comment 7 rate down comment
    automotive ( преди 9 години )
    @FenIXТова не знам защо трябва да е плюс. Най-добре е да слагаш в дадена кола най-добрите компоненти. Когато една компания се специализира в разработката на скоростни кутии и всички инвестиции отиват в тая насока, то и продуктите са им най-добри (за ZF говоря).
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ами трансмисията е за хибриди те рядко са дизели така че няма страшно а 1.6 турбо няма проблеми да тегли средно голям седанза гамата на хюндай си е екстра, покрива най-големия им 2.4 и велостър турбо също чак за генезиз-а 2.0Т не стига
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами това е принципно нова кутия.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 9 години )
    Все пак са от малкото автопроизводители, които сами си правят кутиите. Дококото помня са само 6-7, всички останали гупуват готови.
  • #2
    7 rate up comment 12 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    е много са добри - направили трансмисия за двигатели до 280нютона. това ще рече модерен турбодизел до 1400 кубика или модерен турбо-бензин до 1600кубика. много са добри - няма що
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Добри са тези, мамка му!