IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia предизвиква Toyota Prius

Корейците подготвят сериен хибриден кросовър

Kia предизвиква Toyota Prius

Компанията Kia планира в средата на 2016 г. да пусне в производство сериен кросовър, който ще се предлага с хибриден агрегат. Корейците се надяват с този модел „да откраднат“ част от клиентите на Toyota Prius, твърди AutoExpress.
Kia предизвиква Toyota Prius
Представител на британското издание е присъствал на презентацията на готовия за производство всъдеход. Именно на това събитие маркетинговият директор на Kia Спенсър Чо е обявил пред гостите, че целта пред новия модел е да се пребори с японския бестселър при хибридите.

„Нашите изследвания на пазара показват, че купувачите на Prius искат именно хибрид, но същевременно не харесват външния вид на този модел – обяснава Чо. – Машината, която ние ще продаваме, предлага именно такъв избор. Тя вече бе показана на собственици на хибриди и те много я харесаха.“
Kia предизвиква Toyota Prius
Според информацията, в дизайна на новия модел присъстват голяма част от чертите на концептуалния Kia Niro (на снимките), а като цяло външният вид на кросовъра следва концепцията на кросовъра Mercedes-Benz GLA. В салона е поставен голям мултимедиен екран, както и няколко хоризонтални линии с клавиши за управлевие на различните системи.
Kia предизвиква Toyota Prius
Дължината на кросовъра е 4350 мм, което е с 210 мм повече от Kia Soul. Моделът е построен на напълно нова платформа, като в хибридния агрегат ще влезе бензинов двигател с обем 1.6 литра. Машината ще може да се зарежда от електропреносната мрежа, като от Kia твърдят, че разходът на гориво ще бъде около 4.7 л/100 км.
Kia предизвиква Toyota Prius
За сравнение следващото  поколение на Toyota Prius, което трябва да се появи през 2015 г., ще харчи с литър по-малко. В Kia обаче са на мнение, че евентуалните клиенти на модела са готови да разменят разхода на гориво за далеч по-стилния и атрактивен външен вид на автомобила.

Снимки: Kia

Тагове: toyota prius kia niro
0 от 500