IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще размине дизайна на моделите си

Целта е автомобилите от различните серии да се различават помежду си

BMW ще размине дизайна на моделите си

Бъдещите модели на BMW все по-малко ще приличат един на друг, като основният способ за това ще бъде оформлението на предните светлини. Това съобщи главният дизайнер на марката Карим Хабиб прeд Autocar.
BMW ще размине дизайна на моделите си
„Искаме всеки наш модел да има свой собствен свят – обясни Хабиб. – На пазар, на който ние продаваме по 2 млн. автомобила годишно, това е особено важно. Трябва да съграним ексклузивността на BMW, като за това ще трябва да направим всеки модел различен от останалите.“

Направлението, в което ще се развива дизайнът на баварците, бе показан през есента на тази година с концептуалния Vision Future Luxury (на снимката), който е предвестник на следващото поколение на 7-Series.  При него бе демонстрирана новата светодиодна технология, която ще използват в BMW. Тя се казва High Intensity LED и не само прави фаровете по-ефектни, но ще позволи и различни варианти на техния дизайн.

Благодарение на технологията при новата „седмица“ предните LED-светлини ще бъдат стеснени, като за сметка на това ще се увеличи решетката на радиатора. Подобен подход ще бъде използван и при останалите топ-модели на марката, докато по-достъпните автомобили като BMW 3-Series ще запазят традиционните си фарове, което автоматично означава друго оформяне на предницата.

Канадецът от ливански произход Карим Хабиб стана главен дизайнер на BMW през 2012 г., когато замени холандеца Адриан ван Хойдонк. Последният от своя страна зае поста през 2009 г. на мястото на Крис Бенгъл. Именно Бенгъл е в основата на настоящата стилистика на автомобилите с марка BMW.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #9
    20 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    To не може тия красавци да те комплексират по светофарите и да не влезеш в сайта да ги оплюеш. Кога некой джапанец или ваген стигне БМВ да се обади. По технологии, по качество, по дизайн, за скорост и такива неща даже няма да започвам, а пък вие тук и Лада намесихте. Знам, че всеки дошо си мечтае за стара е36-ца ама айде вече моля...
  • #8
    28 rate up comment 2 rate down comment
    Един там ( преди 9 години )
    Време беше.Баварките са страхотни МПС-та, но с малки изключения лишени от индивидуалност.За интериора, въобще на говоря. Там са просто еднакви.
  • #7
    20 rate up comment 3 rate down comment
    ( преди 9 години )
    Лада не са постигнали съвършенството, а са го взели от Фиат.
  • #6
    13 rate up comment 8 rate down comment
    до Ванко ( преди 9 години )
    А третия на Сивик с двигател от стара Астра.
  • #5
    30 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    лада не са си сменяли дизайна за 30 години - това означава само едно - като си постигнал съвършенство за какво да го променяш
  • #4
    17 rate up comment 7 rate down comment
    ванко ( преди 9 години )
    първите двама анонимни са собственици на така красивите лади :)
  • #3
    34 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    и все пак са доста по разнообразни от фолк с ваген-ите и алудитата
  • #2
    21 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Време беше. Сега един като е грозен и всички приличат на него. Дано поне един да прилича на нещо след промяната.
  • #1
    16 rate up comment 28 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    От където и да го погледнеш-типично за германците-грозно , тъпо и недодяланано!!!Жалко за отличната механика , опакована толкова нескопосано.