IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще размине дизайна на моделите си

Целта е автомобилите от различните серии да се различават помежду си

BMW ще размине дизайна на моделите си

Бъдещите модели на BMW все по-малко ще приличат един на друг, като основният способ за това ще бъде оформлението на предните светлини. Това съобщи главният дизайнер на марката Карим Хабиб прeд Autocar.
BMW ще размине дизайна на моделите си
„Искаме всеки наш модел да има свой собствен свят – обясни Хабиб. – На пазар, на който ние продаваме по 2 млн. автомобила годишно, това е особено важно. Трябва да съграним ексклузивността на BMW, като за това ще трябва да направим всеки модел различен от останалите.“

Направлението, в което ще се развива дизайнът на баварците, бе показан през есента на тази година с концептуалния Vision Future Luxury (на снимката), който е предвестник на следващото поколение на 7-Series.  При него бе демонстрирана новата светодиодна технология, която ще използват в BMW. Тя се казва High Intensity LED и не само прави фаровете по-ефектни, но ще позволи и различни варианти на техния дизайн.

Благодарение на технологията при новата „седмица“ предните LED-светлини ще бъдат стеснени, като за сметка на това ще се увеличи решетката на радиатора. Подобен подход ще бъде използван и при останалите топ-модели на марката, докато по-достъпните автомобили като BMW 3-Series ще запазят традиционните си фарове, което автоматично означава друго оформяне на предницата.

Канадецът от ливански произход Карим Хабиб стана главен дизайнер на BMW през 2012 г., когато замени холандеца Адриан ван Хойдонк. Последният от своя страна зае поста през 2009 г. на мястото на Крис Бенгъл. Именно Бенгъл е в основата на настоящата стилистика на автомобилите с марка BMW.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Prada Outlet ( преди 9 години )
    michael kors pas cher uwtnhkca Michael Kors Hamilton Outlet fodhkl air jordan 6 black infrared cdrwvq mk cheap handbags cjyebwj sacs michael kors pas cher dogxht michael kors outlet stlwwy kate spade online scbicziwwha cheap michael kors handbags sale nmofevybjwm canada goose chateau parka[url=http://***.pradaoutletonlineusa.com]Prada Outlet[/url]
  • #18
    3 rate up comment 1 rate down comment
    michael kors vente m ( преди 9 години )
    acheter michael kors mbvcbckpm thanksgiving coach scybtqafayf kate spade sale dkqyeaz ugg classic short sand hycwigxojxv air jordan 6 infrared krxqdbnotx mk bag outlet zrxzfvwzbf Michael Kors Clutches Outlet cgsecz michael kors cheap handbags outlet lyleyiur coach bags for cheapmichael kors vente magasin http://***.michaelkorpaschermagasin.fr
  • #17
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Я хабиби ( преди 9 години )
    Ужас, като чуя Хабиб и си представям как цялата фабрика е омазана в дюнери. Голям смях. То и за това всичките им модели за грозни. А най-лошото, че от вътре са тотално ужасни. Айде когато караш забравяш как изглеждаш в очите на другите ама тези олигофренски табла ги гледаш през цялото време. Подигравка за парите които искат.
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    рапър ( преди 9 години )
    секи има няква цел в животамойта цел е bimmа 760il meinthe dream на секи gangsta!
  • #15
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А, дано! Ауди вкараха една тенденция с дизайна, който не се променя с години и го нарекоха "zeitlos". Само по размерите ги различаваш. БМВ направиха същото. Мерцедес бяха с най-различните модели, но и те вкараха общ дизайн. Не премиум марките така или иначе. Не знаеш дали караш компактна или средна класа. То бива пестене на средства, ама това е срамота вече при печалбите от една продадена кола. Дано приключи тази *** тенденция!
  • #14
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Georgi ( преди 9 години )
    Много добре решение, напоследък имаше пълни безумия: новата четворка едно към едно с новата тройка от вътре, петицата и тройката комби на тъмно по никакъв начин не можеш да ги отличиш. То ясно, че спестяват от еднакви компоненти, но като искат една камара пари за по-горна серия да има поне разлики. За Ауди въобще не говоря, там ситуацията с външния дизайн е просто катастрофа, всичко е едно и също с изключение на лампичките на фаровете.
  • #13
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ей, сетиха се. И аз съм фен на марката, но последните модели на различните серии са твърде еднакви. Само могат да спечелят ако направят всяка серия да се отличава със собствена индивидуалност.
  • #12
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Браво на БМВ. Евалата, че тея палячовци от Ауди не може да им различи човек моделите :Д Всичките са АБС ЕДНАКВИ. Няма такива смешници.не само това ами си приличат с още други марки като скода, сеат и фв хаха
  • #11
    5 rate up comment 5 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    za poreden put prepisana statiq!da davam li purvoizto4nika!?qvno redakciqta e v zimen/permanenten sun!
  • #10
    27 rate up comment 6 rate down comment
    KKK ( преди 9 години )
    Мъдро решение и обратното на това, което ФВ правят. Земаш си А8 и се чудиш А4 ли е или А6...