IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият V8 би-турбо мотор на Mercedes ще се поставя на всички AMG модели

Германската компания подготвя модернизация и на V12 двигателя си

Новият V8 би-турбо мотор на Mercedes ще се поставя на всички AMG модели

Новият 4.0-литров би-турбо двигател V8, която дебютира на суперколата Mercedes-AMG GT (на снимката) и на семейството Mercedes C63 AMG, ще замени всички останалите 8-цилиндрови двигатели на германския производител. Това съобщи шефът на Mercedes-AMG GmbH Тобиас Мьоерс през Autocar.
Новият V8 би-турбо мотор на Mercedes ще се поставя на всички AMG модели
По думите на топ-мениджъра новият агрегат ще се използва не само при автомобилите, подготвени от AMG, но и от останалите модели на Mercedes-Benz, които сега са оборудвани с 5.5-литровия V8 мотор. При това, всички двигатели, предназначени за колите AMG, както и преди ще се сглобяват на принципа „един човек-един мотор“.

Мьоерс разкри още, че подобно на AMG GT и C63 AMG, вече всички автомобили, подготвяни от подразделението AMG GmbH, ще се продават под бранда Mercedes-AMG, а не като Mercedes-Benz.

„Към момента AMG не подготвя никакви екстремни продукти, въпреки че предвиждаме във времето пускането на Mercedes-AMG GT Black Series. Мога само да потвърдя, че моделът ни няма да има дизелова версия или такава със задвижване 4х4", разкри шефът на AMG.

Топ-мениджърът допълни, че компанията започва работа и върху нов проект. Това е глобална модернизация на сегашния 6.0-литров V12 двигател на Mercedes, който след обновяването си ще стане част от нов хибриден агрегат.

Снимка: Mercedes-AMG

 

Тагове: amg mercedes-amg gt
0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    добре умнико - хвани си рейса, *** до сервиза и помоли батковците да ти покажат 1 литър двигател С 4 ЦИЛИНДЪРА и 2 литра двигател с 4 цилиндъра.МНОГО ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДАШ КОЛКО СА РАЗЛИЧНИ ПО ГОЛЕМИНА!
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Променя се хода и диаметъра на буталата, говорим за обема на двигателя, ти какво си мислиш ,че като се е намалил обема с 27% и теглото и размерите са се намалили с толкова ли ?Не забравяй ,че броя на цилиндрите остава същия.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ко викаш с 27 % намаляване на работния обем не променя нищо в двг-то ? Пускай си молбата в AMG човеко - ти си гении
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Вие не четете маи..Както не се намалява размера от по-малка кубатура, също така не се намалява и теглото.Става въпрос за няколко милиметра разлика в хода и диаметъра на буталото все пак, какви килограми се намаляват, какви размери се намаляват не знам.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    обемите се намаляват , оборотите се вдигат - като целта е намаляването на емисиите както и се повишава и отзивчивостта на двигателя заради намалената маса .
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ?! Двигател с 1 литър и двигател с 4-5 литра по колко цилиндъра имат?Тук става въпрос за 8 цилиндъра.Ако помислиш малко, ще установиш че, разликата между 4 и 5.5 литра на един 8 цилиндров двигател е всъщност няколко милиметра разлика в диаметъра и хода на буталото.Така че, тия глупости ги говори на някой друг.Същото е за всички двигатели с еднакъв брой цилиндри.
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    до долния ( преди 9 години )
    момче - вземи се в ръце! фани си рейса, *** в един сервиз и помоли батковците да ти покажат 1 литър двигател и 4-5 литра двигател. дано тва да ти помогне да спреш да ръсиш простотии
  • #2
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Я да обясниш кое му е по-малкото на тоя двигател?Понеже като е намален работния обем са му са се намалили и габаритите на двигателя ли? Доста слабо, работния обем няма нищо общо с големината на двигателя.
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    да ама сегашния 5.5 битурбо се тунингова без проблем на 800кс, а тоя 4.0 го имат и в ауди, бентли, 4.4 в бмв. мерцедес губят едно предимство. понеже е по малък може да го поставят по назад - зад предната ос като в бмв . ако не го направят - лошо