IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi подготвя влизане във Формула 1

Производителят може да стане партньор на Red Bull от 2016 г.

Audi подготвя влизане във Формула 1

Успехите на Audi в автомобилния спорт през последните години карат ръководството на компанията да се замисли за участие в шампионата на Формула 1. Засега това са само слухове, но според изданието Auto Express подобен ход е напълно логичен и очакван.
Audi подготвя влизане във Формула 1
Болидите на Audi триумфираха в 13 от последните 15 състезания „24 часа на Льо Ман“, а през тази година заводският тим на компанията спечели и отборната надпревара в шампионата за туристически автомобили на Германия (DTM). Сега германците са готови да оставят всички тези спортни програми на друга компанията от Volkswagen AG – Porsche, и да атакуват най-елитната автомобилна надпревара.

Според информацията на изданието в Audi ще подкрепят тима на Red Bull. Това ще стане през 2016 г., тъй като за следващия сезон отборът има договор за доставка на двигатели с Renault. Производителят от Инголщад още през 2010 г. подкрепи предложението на Международната автомобилна федерация (FIA) за използване на 4-цилиндрови турбо-моторо в шампионата на Формула 1.

Друга важно решение на Audi, което подкрепя твърденията за евентуално участие във Формула 1, е привличането на бившия шеф на Scuderia Ferrari Стефано Доменикали. Специално за италианския специалист бе създадена напълно нова длъжност в Audi, но се твърди, че идеята на немците е била именно той да разработи стратегия за участие в най-реномираното автомобилно първенство.
Audi подготвя влизане във Формула 1
Участието на Audi, естествено, ще стане с благословията на WV Group, чийто шеф Фердинанд Пиех е в много близки отношения със собственика на Red Bull Дитрих Матешиц. В момента Red Bull е основен спонсор на Audi в шампионата DTM, като се очаква през 2016 г. двете компании да си сътрудничат и във Формула 1. Твърди се, че Audi и VW Group вече работят усилено върху 1.6-литров V6 турбо-мотор, който ще бъде предоставен и на тима на Toro Rosso.

От Audi засега категорично отхвърлят подобна възможност. През лятото в официалния акаунт на компанията в Twitter се появи съобщение, с което бе отречено евентуалното участие на компанията във Формула 1 през следващия сезон. До 2016 г. обаче има още доста време...

Снимки: Audi

Тагове: red bull
0 от 500
  • #15
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    13 от 15 викаш вярно е огромна доза късмет, а? :D :D :D Не е лесно да виждаш всичко в жълто, но добре че има хора като теб да ни забавляват.
  • #14
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А победите на Ауди с Льо Ман просто са наистина с огромна доза късмет както се случи и през миналата година така и в годините с пежо. Тойота води цяло състезание после порше и все нещо се объркваше я катастрофа или мех. проблем. Останалите победи ауди се състезава сам с себе си или с частни отбори. Спомням си пежо като вкараха затворения кок пит просто ги размазаха тогава след това ауди веднага копира. Огроман част от сегашните болиди са дело на пежо говоря за иновациите кокпит дифузери и др.
  • #13
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Как бе Хонда спечели първото състезание в WTCC в този сезон (за заводския отбор говоря). Стига с това ВРЦ размазали там нещата са толкова еднакви че не е истина ако Ожие беше останал в Ситроен кое по точно щяха да размажат.
  • #12
    15 rate up comment 3 rate down comment
    браво на редакторите ( преди 9 години )
    Когато имаше сервизна акция на над 2,7 млн Toyota новината се задържа около 8 часа, когато имаше сервизна акция на 1.5 млн пак модели на Toyota,вкл. Lexus,пак около 6-7ч.Сервизната акция на над 1.1 млн Honda,пак около 1 ден. Да не говорим,че въобще не се отразиха сервизните акции на Fiat/Chrysler u Subaru.Но софтуерният проблем на аербеците на Audi е безспорно топ новината на 2014 год и затова стои вече 5 дни във форума!
  • #11
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз пък нещо не се сещам японска марка да е печелила нещо напоследък!Жалки жълтурчета!
  • #10
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    WEC, мек регалментите са еднакви за всички. Кой с каквато техника иска с такава участва. През 2012 и 2013 Ауди са шампиони, а вие си намирайте измислени управдания за неуспехите на другите отбори.
  • #9
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Audi са печелили WTCC през 1995 с А4 Quattro. а през 2008 и 2009 Seat TDI печелят шампионата. Така че ВАГ и там са се разписали с победи.
  • #8
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Някой някъде си пуска новина, нито е офицялно, нито нищо. Но дори и да се пуснат във Ф1, не виждам защо да не се представят добре. На всички състезания където участват се представят добре, защо не и във Ф1. Преди 2 години се смеехте, че ФВ влиза във ВРЦ, но влязоха и то как, направо размазаха останалите отбори във ВРЦ. Така, че не бих се учудил ако вземат и титла във Ф1, ако изобщо се пуснат във Ф1
  • #7
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Олелелеее - ако мяуди влиза във Ф1 значи трябва да са се разбрали за регламент 5 литра дизел с електромотори за мяуди и неограничено наливане на масло срещу 1.6 турбо бензин за всички останали! За справка - регламента на шампионата по издръжливост WEC.
  • #6
    14 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 9 години )
    Ф1 е много по различно от всички други моторни спортове. Рабраха го и БМВ, Хонда, Тойота ... Тимове с традиции като Ферари, Уилямс и Макларън в последните години са размазани от една газирана напитка, така че на никой не му е гарантиран успех там. Интересно че Ред Бул са партньор с Инфинити (Рено/Нисан). Ако се обвържат с Ауди означава, че прекратяват с Рено.