IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi изтегля 850 000 екземпляра от модела А4

Причината е проблем в софтуера, който управлява въздушните възглавници

Audi изтегля 850 000 екземпляра от модела А4

Audi изтегля 850 000 екземпляра от модела А4
Снимка: Audi

Audi изтегля 850 000 екземпляра от модела А4, за да отстрани проблем със софтуера, който управлява въздушните възглавници, съобщи днес германският автомобилопроизводител, цитиран от БТА.

Говорител на компанията от централата в Инголщат уточнява, че заради проблема въздушните възглавници може да не се отворят при катастрофа.

Изтеглянето засяга автомобили, произведени от началото на 2012 г. От тях 150 000 са реализирани на пазара в Германия, а останалите са в други страни.

Говорителят пояснява, че проблемът е бил установен при вътрешен преглед. Компанията, собственост на Volkswagen Group, разследва едноцифрен брой катастрофи, при които е било възможно въздушната възглавница да не се е отворила като резултат от грешката в софтуера.

 

Тагове: audi a4
0 от 500
  • #9
    16 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кофти времена за ауди - не можаха да станат "водещ премиум производител", на хората им омръзна еднообразният дизайн, а политиката "искаш нещо - плащаш си" започва да омръзва и на най-верните им клиенти. ПП Знаете ли че едно А4 с абсолютно всички екстри може да достигне 158 000 лв? И това при базова цена 57 000 лв. Пълна пародия.
  • #8
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нека не забравяме, че ако германското правителство не се беше намесило, малката фирма порше щеше вече да притежава голямата фирма ФВ. ФВ и досега разчитат на милиардни помощи от правителството, иначе са заминали. Концернът ФВ е социално слаб, получава помощи и на практика е фалирал. Държат го само изкуствените финансови инжекции, което всъщност го превръща в пирамида.
  • #7
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ценовата политика на ауди /ФВ/ - искате разделно падаща седалка отзад, плащате си. Искате плат на тавана, плащате си. Искате кукички за багаж и разделна мрежа в багажника, плащате си. Искате каквото и да е, плащате си. Политиката е - ВСИЧКО СЕ ДОПЛАЩА. ФВ се подиграва на клиентите си и само гледа как да ги прецака с гаранцията - фирмена политика.
  • #6
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Като японските на Таката дето са монтирани в няколко хикядиАбе *** тази акция беше за коли на 14г и то поради съмнения, че нещо може да стане.Те за 14г не са се отваряли ти тепърва ги чакай.А за качеството на Алуди и софтуера на швабите всеки знае как стоят нещата.Те за това горките нямат един *** телефон собствено производство
  • #5
    23 rate up comment 28 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Почва се. Втора голяма акция и то на почти чисто нови коли от Ваг. И като научат феновете им в Европа и спрат субсидиите от Меркел и фирмата е чао. А правеха и те коли навремето, а сега? Жалко, ще им остане само Китайския пазар ... евентуално.
  • #4
    33 rate up comment 19 rate down comment
    до нововнос ( преди 9 години )
    Друго си е викаш,да ти се отваря аербега без причина и да ти пререже осколка гърлота.Като японските на Таката дето са монтирани в няколко хикяди Хонда,Тойота,Лексус и ГМ. Вчера писаха за поредната жертва - жена ,загинала от шрапнелите на възглавницата в Хонда Сивик.Та,казваш,Доше,това е по-добре!
  • #3
    25 rate up comment 26 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    Какво повече има да говорим за допотопните ваг ковчези?!?! Нито 1 двигател в класацията за най-качествени и издържливи мотори, а освен това и ако се блъснеш някъде с такъв ковчег (което е неизбено) няма да ти отвори възглавниците... Трагедиьо ти си имаш име и то е ВАГ.
  • #2
    12 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    yaroslav_stanchev върви сменяй делкото на москвича като не харесваш компютри.
  • #1
    15 rate up comment 14 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Хехехе,нормално,2 години ползваш виндовса и отиваш да ти преинсталират компютъра.Извод-има компютър,има проблем,няма компютър,няма проблем.