IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche прави двигател за колата на Путин

Президентският автомобил ще получи V12 агрегат с мощност 800 к.с.

Porsche прави двигател за колата на Путин

Проектът за нова президентска лимузина на Владимир Путин ще бъде създаден с помощта на Porsche. Това съобщава изданието Wroom, като твърди, че германските инженери ще отговарят за направата на двигателя на автомобила.
Porsche прави двигател за колата на Путин
Макет на един от възможните варианти за дизайн на лимузината. Снимка: RG.ru

Проектът, който носи името „Кортеж”, стартира още преди няколко години, но до момента бяха показани единствено примерни изображения на бъдещата лимузина.

Според новата информация разработката на колата се движи по план, като специалисти от Porsche Engineering вече работят по направата на задвижващия агрегат. Той ще бъде V12 с обем между 6,0 и 6,6 литра, а максималната му мощност ще достига 800 к.с.

По-рано бе обявено, че изискванията на руснаците са автомобилът да има дължина от 5800-6300 мм, широчина от 2000-2200 мм, височина от 1600-1650 мм и междуосие от 3400-3800 мм. Задвижването трябва да бъде към задните или към четирите колела, а двигателят - предноразположен.

Що се отнася до дизайна, то проектът „Кортеж” изисква лимузината да не отстъпва по нищо на флагманите на Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Bentley и т.н".

Проектът „Кортеж” предвижда създаването и на две ескортиращи коли - SUV и микробус. Автомобилите трябва да бъдат показани през 2017 г.

 

0 от 500
  • #8
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Руснаците на практика нямат нито една автомиблна марка, която да е дори минимален фактор на световния пазар. Дори ТАТА е в пъти над цялата авто промишленост на мухлясалата Русия. Нищо не става от тях.
  • #7
    6 rate up comment 14 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Голяма работа са, колкото две по-малки. За един месец, септеври-октомври, бензина им е скочил с 13%, зарадии мега старите им рафинерии. Една по една излиза от строя. Това е лицеето на жалката Русия. Както каза Збигнев Бжежински през 1992: Русия е колкос с гхлинени крака. Много прозорливо и съвсем вярно.
  • #6
    21 rate up comment 11 rate down comment
    raptor ( преди 9 години )
    Путин не е диктатор! Той е полу-човек, полу-бог! Ок? Няма нужда да се присмивате, в БГ никога няма да имаме такъв управник! Никога не сме и имали! Тъй, че злорадствайте, ама знайте че сте ш*ни хипофисни джудета с интелект на медуза!
  • #5
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Кико ( преди 9 години )
    До D: много точно казано, а аз да допълня една историческа шегичка в отговор на 1вия анонимен:Руснаците са отишли при германците, защото отново се договарят как да си поделят Полша, Украйна, че и Беларус.Какво да дирят чак в Япония?
  • #4
    26 rate up comment 3 rate down comment
    D ( преди 9 години )
    Какви японци, какви 5 лв...хората пишат "да не отстъпва по нищо на флагманите на Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Bentley и т.н". Не пише нищо за тойотките....Между другото най-важния външнотърговски партньор на Русия винаги е била Германия. С Япония имат спор за Курилските острови.....
  • #3
    4 rate up comment 19 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    Путин ще изгори. Буквално
  • #2
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    интересно да чуем конспирациите защо руснаците не са отишли при японците предвид обтегнатите отношения с ЕС и Германия ами все пак са отишли при немците и са поредните будали които пренебрегват японското качество
  • #1
    16 rate up comment 20 rate down comment
    automotive ( преди 9 години )
    1937г. Феринанд Порше прави кола по поръчка на Хитлер (ражда се Volkswagen).2014г. - Порше помагат с направата на колата на Путин.Извода - Порше си падат по диктатори, щото Путин лека-полека върви към тая категория.