IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche прави двигател за колата на Путин

Президентският автомобил ще получи V12 агрегат с мощност 800 к.с.

Porsche прави двигател за колата на Путин

Проектът за нова президентска лимузина на Владимир Путин ще бъде създаден с помощта на Porsche. Това съобщава изданието Wroom, като твърди, че германските инженери ще отговарят за направата на двигателя на автомобила.
Porsche прави двигател за колата на Путин
Макет на един от възможните варианти за дизайн на лимузината. Снимка: RG.ru

Проектът, който носи името „Кортеж”, стартира още преди няколко години, но до момента бяха показани единствено примерни изображения на бъдещата лимузина.

Според новата информация разработката на колата се движи по план, като специалисти от Porsche Engineering вече работят по направата на задвижващия агрегат. Той ще бъде V12 с обем между 6,0 и 6,6 литра, а максималната му мощност ще достига 800 к.с.

По-рано бе обявено, че изискванията на руснаците са автомобилът да има дължина от 5800-6300 мм, широчина от 2000-2200 мм, височина от 1600-1650 мм и междуосие от 3400-3800 мм. Задвижването трябва да бъде към задните или към четирите колела, а двигателят - предноразположен.

Що се отнася до дизайна, то проектът „Кортеж” изисква лимузината да не отстъпва по нищо на флагманите на Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Bentley и т.н".

Проектът „Кортеж” предвижда създаването и на две ескортиращи коли - SUV и микробус. Автомобилите трябва да бъдат показани през 2017 г.

 

0 от 500
  • #28
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Според мене тва е добре обмислен атентат срещу путин. Сега ще му направят двигателя, който ще се самозапали и ще убият Пътлер. А после ще кажат, че асфалта е бил мокър иииии то за тва така е станало. Чиста работа, даже няма да им се наложи отново да правят и сервизна акция, така де няма да има и кой да ги осъди, за да ги принуди. Евалата ! Измислили са го немците!
  • #27
    9 rate up comment 0 rate down comment
    раптор ( преди 9 години )
    Абе каквото си искам ще правя бе пич! Тука нали сме се събрали да коментираме? Какво да коментираме двигателя на порше ли? Какво да му коментирам - двигател... Да знае, че има много умни хора, които не смятат като тебе! Повечето хора от твоя тип са тарикатчета... обикновенни тарикатчета без много знания и якъл! Има и изключения, но са малко! АБе мнения всякакви!
  • #26
    11 rate up comment 0 rate down comment
    raptor ( преди 9 години )
    Вижте пичове! Понякога хубавите работи стават бавно и се изискват усилия! Безплатен обяд никой не дава! Не бъдете толкова меркантили и заслепени! Швейцария никога няма да бъдем! Не сме имали и шансовете! Има преимущества, които не могат да се заменят само с мерак!
  • #25
    8 rate up comment 2 rate down comment
    raptor ( преди 9 години )
    Ot kude znaesh? Zashto sega ne sme na tozi put? Tova, 4e sme shteli da budem shveicariq na balkanite e prosto prikazka! Nali znaesh?!?! Shveicariq e svobodna, nezavisima durjava ot pone 6-7 veka... Fantasmagoriite nqmat krai! Shtqhme da sme po bedni ot gurcite... kakto e i sega! Moje bi razriva shteshe da e po maluk! Spoko!
  • #24
    8 rate up comment 3 rate down comment
    raptor ( преди 9 години )
    Dobre anonimen. Kaji mi kak Rusiq moje da se izpravi ikonomicheski sreshtu veliki nacii kato Angliq, Franciq, Ispaniq, Germaniq, USA i mnogo drugi, podkrepqna samo ot izto4noevropeiskite durjavici? Kitay predade SSSR prez 60te...
  • #23
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Раптор ( преди 9 години )
    България до 44та година е имала БВП на глава на населението от 1200$ с приравнена покупателна способност. 15 години по-късно БВПто е вече 5500$... Провере цифритие и оценете какви инвестиции е направила Русия в нашето селце! Пълни села сме имали! АБЕ ЕЙ!
  • #22
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ох, този който се опитва да хвали Русия, се е захванал с непосилна задача. Все едно да убеждаваш хората, че Слънцето изгрява от Запад. Ако имапе и една вярна думичка в измислиците му, германците от Изтока щяха да си пазят Стената като зениците на очите. Само този факт казва всичко за привлекателността на руския начин на живот. Не, благодаря!
  • #21
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    До 1944 България е имала пълни села, в които всички са работели. Има живи хора от тогава и помнят. После комунистите обезлюдиха селата и убиха частната инициатива. В момента комунизма е загнила и доказала се базполезна идеология. Китай озползва само репресивния апарат от тази идеология. Иконимиката е напълно частна, защото не са прости като руснаците. И от мизерна нация, сега руснаците им дишат праха.
  • #20
    16 rate up comment 4 rate down comment
    raptor ( преди 9 години )
    Ембелма - космонавтика, оръжия, ядрена и водна енергетика, колосални фирми за добив на суровини, армия! Емблеми си имат, като се има в предвид, че до преди 15 години тънаха в мизерия! Сега само се издигат нагоре! Очаквайте още! А да и в спорта са чук!
  • #19
    4 rate up comment 14 rate down comment
    raptor ( преди 9 години )
    Добре, де, от 1991 до сега са 23 години. Питам, за тези години защо нямат една тяхан руска марка коли, да иамт стабилно производство? Къде е ВЕЛИКАТА НАЦИЯ? Както винаги порка водка до припадък и спи. С какво показват градивността и иновациите на нацията си? Нямат автомобили, нямат електроника, нямат селско стопанство,... Какво имат всъщност като емблема нма нацията им?