IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Специален S-Class за Япония

Моделът S550 Premium Sport излиза в серия от 200 коли

Специален S-Class за Япония

Германската компания Mercedes-Benz представи специална версия на новото поколение S-Class за пазара на Япония. Тя ще бъде налична в къса серия от 200 екземпляра.
Специален S-Class за Япония
Специалният модел носи името S550 Premium Sports и е базиран на модификацията S550 с дълга база. Той се отличава с интегриран AMG пакет и 20-инчови джанти AMG, като може да бъде поръчан в един от два предлагани цвята - черен (Obsidian Black) или бял (White Diamond).

Промени има и интериора на луксозния модел. Там е използвана кожа Nappa в черен цвят и специални компоненти Designo. Помислено е и за задните кресла, където се предполага, че ще се вози собственикът на колата. Те са обзаведени с мултимедийна система, отопление и вентилация. Отопление предлага дори подлакътникът, в който е интегриран охладител за напитки. 

Промени по задвижващата система на модела не са правени. Японският S550 Premium Sport разполага с 4,7-литров V8 двигател, развиващ 456 к.с. и 700 Нм. В Европа версията носи името S500.
Специален S-Class за Япония
Mercedes-Benz S550 Premium Sport ще се предлага единствено на пазара на Япония. Цените на лимитирания до 200 бройки модел започват от 18 100 000 йени, или приблизително 132 500 евро.

По-рано този месец BMW също показа специална версия на своя флагман за пазара на Япония. Тя обаче е базирана на хибридната модификация ActiveHybrid 7.

Снимки: Mercedes

Тагове: mercedes s-class
0 от 500
  • #14
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Звучи ми като следната новина :Немската марка Сименс продава много повече телефони в Южна Корея от Самсунг:
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    "как няма да имат толкова малко продажби европейците в япония - там автомобилния внос се определя от държавата"Ха-ха, нищо общо с истината. Това дето си цитирал че всеки автомобил се проверявал може да е било в сила за няколко години през 70-те, но не и в последните 30 години. Точно обратно - ЕС има мито за японска продукция, без Япония да има мито за европейска.
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    до швабен зи каскен ( преди 9 години )
    кефи ме логиката ти първо казваш че европейското е за масово ползване а не лукс после казваш ми то никой не кара такава колапоследно масова употреба ли е или клоняща към екзотика кола
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    в европа освне мито други ограничения няма - но това мито се заобикаля като си отвориш "завод" в ЕС (в смисъл поне финалната сглобка или окомплектовка да е в европа)
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    как няма да имат толкова малко продажби европейците в япония - там автомобилния внос се определя от държаватаhttp://americanautocouncil.org/sites/default/files/Japans%2BProtected%2BAuto%2BMarket.pdfвсяка бройка трябва да мине инспекция в техния даи която отнема до 2-3 дни съотверно този даи няма физическата възможност да допусне повече колиосвен това има жестоки ограничения да отвориш чуждестранен дилъра после оризарите се жалвате че европейската общност не толерира вносните коли
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Но ме кефи съотношението между продажбите на Тойота И Фолцваген в Япония - 1.5 милиона срещу 67 000 - над 20 пъти разлика.
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    В Япония Мерцедес е ширпотреба в сравнение с Лексус. А-клас започва от 2 920 000 йени, докато СТ - от 3 660 000. Освен това Лексус съществува като бранд там само от 2005-та. И въпреки това, за 2012 Лексус имат по-големи продажби.
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    е японците ако изостанат в япония веднага ще си изпонаправят сепукоза всички останали пазари може да се спори но да кажеш че немци продават повече в япония е все едно японци да продават повече в германия - не и преди да замръзне ада
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    ili ( преди 9 години )
    Хах...пича под мен е прав! Ето продажбите за миналата година.http://***.best-selling-cars.com/japan/2013-full-year-japan-best-selling-car-manufacturers-brands/
  • #5
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не напразно Мерцедес е с повече продажби от Лексус в Япония, както и във всички останали места по света разбира се.