IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi взе бившия шеф на Scuderia-Ferrari

Стефано Доменикали сменя Формула 1 с бизнес-проектите на германския производител

Audi взе бившия шеф на Scuderia-Ferrari

През пролетта Стефано Доменикали подаде оставка като ръководител на отбора на Ferrari във Формула 1 и изчезна от полезрението на медиите. Известно време не се появяваха никакви информации за бъдещето на мениджъра, но вече е ясно, че той ще продължи кариерата си в компанията Audi.
Audi приюти уволнения шеф на Scuderia-Ferrari
Германското издание Auto Motor und Sport съобщава, че Доменикали няма да има нищо общо със спортните проекти на производителя от Инголщат. В Audi 49-годишният италианец ще отговаря за „развитието на нови бизнес-проекти и за мобилните платформи на производителя.“ Новата длъжност е създадена именно за Доменикали, който ще бъде на директно подчинение на Съвета на директорите на Audi AG.

Предполага се, че на по-късен етап от кариерата си италианецът може да замени шефа на спортните програми на компанията Волфганг Улрих, който изведе марката до победи в „24 часа на Льо Ман“ и в първенството на Германия за туристически автомобили (DTM). Улрих вече е на 64-години, но засега не планира да излезе в пенсия. Не е изключено той и Доменикали да започнат съвместна работа през 2015 г.

Доменикали пое ръководството на тима на Ferrari във Формула 1 през 2007 г., като замени Жан Тод, който по-късно пое ръководството на Международната автомобилна федерация (FIA). Под ръководството на италианеца „скудерията“ спечели титлата при конструкторите през 2008 г., но така и не успя да стигне до първо място в крайното класиране при пилотите.

Снимка: Ferrari

Тагове: scuderia-ferrari
0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    петле в бронята ( преди 9 години )
    Браво,браво,само така няма да отиде в някоя оризарска фирма ,да се занимава с кокошарници я.
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Само не разбрах, защо бе изтрит този коментар?Ха дошо май сам си пишеш и отговаряш ха ха. Вероятно коментара на *** си го написал сам, за да напишеш резултата на Тойота, която изоставаше значително от Ауди, преди последното състезание. Едва ли има друг незапознат на абсолютно всяка тема, който да пише измислици, верояно сам си си написал долния коментар, ха ха. А относно класирането, всички които следят състезанията, знаят, че точките на Тойота са заради катастрофите в които бяха ударени Аудитата в първото състезание и не можаха да запишат нито една точка. Друг *** в останалите състезания не е вземал 0 точки. ТА едни минимални 20 точки да бяха взели ауди от първото състезание, щяха да са лидер. Просто лош късмет за тях, но после размазаха Тойотите на 24-часа. Така, че като се фукаш, другия път с тойотите се сещай, че се състезаваха сами със себе си и записаха 43 точки а Ауди 0, такъв случай в останалите състезания не е имало. Така, че с късмет, Тойота е малко пред Ауди, но състезанието все още не е свършило.
  • #2
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Ха-ха, ***, точно във WEC класирането към момента е: 1st Toyota 183 pts2nd Audi 175 pts3rd Porsche 109 ptsТойота - на върха, ВАГонетките - последни. Но то си повтаряй пропагандните партенки де, на една лъжа повторена 1000 пъти все пак може и да и се върже някой слабоумен.
  • #1
    14 rate up comment 8 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    То тази "треторазрядна фирмичка" разказва играта на всички във WRC,смазва технологичните Toyota във WEC,абонирана е за първото място в най-емблематичното състезание пак във този формат на Льо Ман,държи рекорда на Нюрбургринг/6.57/,както и абсолютния рекорд на Нюрбургринг за всички времена/6.15/,продава 10 000 000 авт.год. А,и да не забравя:смаза и унижи публично GT-R Nismo 2015год. със стоков автомобил цели 50 к.с. по-малко.Та,така, за "треторазрядната фирмичка",смешен първоразряден ***!