IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Macan се провали на лосовия тест

Една от електронните системи на модела е причината за това (Видео)

Porsche Macan се провали на лосовия тест

Porsche Macan, моделът който събра само суперлативи за динамиката и пътното си поведение, се провали на лосовия тест. Това съобщава шведското издание Teknikens Värld, което е провело изпитанието.
Porsche Macan се провали на лосовия тест
Снимка: YouTube / Teknikens Värld

Трябва да уточним, че в този случай провал не означава преобръщане по таван. При Macan се наблюдава блокиране на едното колело, което води до влошена управляемост. Изпробваният модел е Macan S Diesel.

Както се вижда от видеото, лявото предно колело буквално забива по време на маневрата. Според инженерите на германската компания Porsche, която вече обяви своето становище по въпроса, поведението на колата по време на теста се дължи на системата Active Rollover Protection (ARP). Тя може да блокира външното на завоя предно колело за максимум 300 милисекунди, като има за цел да предотврати евентуално преобръщане на автомобила или отлепване от пътя на някоя от гумите.

Тест пилотът, който е направил няколко опита с колата, посочва, че "поведението на Macan S Diesel е много странно". Той е категоричен, че спортната машина не издържа изпитанието.

Лосовият тест се нарича така, понеже симулира рязка промяна на посоката на движение на автомобила, за да се избегне удар с внезапно появило се препятствие на пътя. Като лос например, откъдето идва името му. Изпитанието, което Teknikens Värld провежда от 70-те години на миналия век, се изпълнява със скорост 70 км/час.
 

Тагове: porsche macan
0 от 500
  • #14
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Стефан ( преди 9 години )
    най готиния лосов тест :) https://***.youtube.com/watch?v=6aIcvFJM4DU
  • #13
    14 rate up comment 18 rate down comment
    samo_vw ( преди 9 години )
    moje I da ne e izdurjalo no si ostava Porsche kola koiato nikoga niama da mojete da si pozvolite kolata koqto vinagi 6te se gavri s nai skapania sporten aftomobil groznia Nissan gtr kakto I s vsi4ki jalti bokluci.
  • #12
    5 rate up comment 4 rate down comment
    44 ( преди 9 години )
  • #11
    4 rate up comment 5 rate down comment
    44 ( преди 9 години )
  • #10
    22 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Той е категоричен, че спортната машина не издържа изпитанието."
  • #9
    14 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    ето как се прави лосов тестhttps://***.youtube.com/watch?v=6aIcvFJM4DUхахаха
  • #8
    19 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    хахаха трошето естествено е по таван на първия завой - както и всеки един *** от марката ваг! а долните фенове ако разчитат една кола да се направи стабилна с 2 клика на мишката да си пускат НФС-то и да не се занимават с истински коли!
  • #7
    18 rate up comment 9 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    водача твърде много навива волана надясно, след първото ляво. СУВ няма как да направи такава маневра и електрониката много правилно се намесва като блокира колелото. след като се преразпределят масите - го освобождава. на другия линк се вижда добре, че водача прави по-правилни движения с Турега и Волвото. така че да покажат видео с по правилно водене на колата - но поне може да сме спокойни - ако кара жена няма да се пребие...
  • #6
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Я дай линк към това велико състезание по издържливост Япония или линк към сайта FIA да видим регламента, участници, отбори, щото така всеки може да си измисля състезания насам-натам.
  • #5
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Естествено че като е в Япония Тойота ще бъдат оставени от Порше и Ауди да бият, в противен случай биха последвали масови оставки и вълна от харакирита, повин Япония ще изгине безславно.