IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Macan се провали на лосовия тест

Една от електронните системи на модела е причината за това (Видео)

Porsche Macan се провали на лосовия тест

Porsche Macan, моделът който събра само суперлативи за динамиката и пътното си поведение, се провали на лосовия тест. Това съобщава шведското издание Teknikens Värld, което е провело изпитанието.
Porsche Macan се провали на лосовия тест
Снимка: YouTube / Teknikens Värld

Трябва да уточним, че в този случай провал не означава преобръщане по таван. При Macan се наблюдава блокиране на едното колело, което води до влошена управляемост. Изпробваният модел е Macan S Diesel.

Както се вижда от видеото, лявото предно колело буквално забива по време на маневрата. Според инженерите на германската компания Porsche, която вече обяви своето становище по въпроса, поведението на колата по време на теста се дължи на системата Active Rollover Protection (ARP). Тя може да блокира външното на завоя предно колело за максимум 300 милисекунди, като има за цел да предотврати евентуално преобръщане на автомобила или отлепване от пътя на някоя от гумите.

Тест пилотът, който е направил няколко опита с колата, посочва, че "поведението на Macan S Diesel е много странно". Той е категоричен, че спортната машина не издържа изпитанието.

Лосовият тест се нарича така, понеже симулира рязка промяна на посоката на движение на автомобила, за да се избегне удар с внезапно появило се препятствие на пътя. Като лос например, откъдето идва името му. Изпитанието, което Teknikens Värld провежда от 70-те години на миналия век, се изпълнява със скорост 70 км/час.
 

Тагове: porsche macan
0 от 500
  • #24
    6 rate up comment 2 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    Между другото Бавареца е прав , тоя Швед върти волана ляво и веднага рязко дясно , все едно нарочно се опитва да обърне СУВ-а , като гледах клиповете поснати отдолу на Волво , се вижда че се стараят бая повече , върти ляво-изправя за секунда и тогава дясно-изправя за секунда и тогава продължава...жалки стари евтини номера от Шведа...по-начина по-който караше Поршето на теста се получава гмуркане и подхлъзване-в страни на СУВ-а...даже Поршето се справи много добре , почти не му уби скоростта...
  • #23
    5 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Така като гледах тестовете, провалите са за Тойота и Jeep. Особено при Jeep - пука гума след гума на всеки втори завой. Егати колата! Ти не може му насмогнеш на гуми, предполагам как ще е на бензин. Поршето се представя добре, стига това да е поведение при граничните изтезания. Ако така става и с по-ниска скорост, няма съмнение - това е провал.
  • #22
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    $moje I da ne e izdurjalo no si ostava Porsche$Ей в тея няколко думи се крие цялата мъка на ВАГ-иналните фенове! Може да е скрап, ама е от ВАГ! Ми убу, карайте си ги бре, някой да ви спира, ако искате Прошета, ако искате Алудета - живота си е ваш. Тва ако се случи на неравен път с пясък и дупки, по каквито се очаква да се кара и този автомобил какво може да се случи и дали ще може да се оправи после с мишката, а?
  • #21
    2 rate up comment 3 rate down comment
    6.57 ( преди 9 години )
    Sme6nia imitator na RRE pak e izcaoal peizaja
  • #20
    5 rate up comment 5 rate down comment
    ATZ ( преди 9 години )
    Кучетата си лаят, керванът си върви... жалко, че аудиторията се състои предимно от озлобени хейтърчета. Каквото и да говорим за Поршето, нали се сещате, че всичко това се оправя с един ъпдейт на софтуера, само че в автомобилната индустрия фиксовете не се плюят на кило през ден, защото става дума за човешки животи в крайна сметка.
  • #19
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Смех смех ( преди 9 години )
    Бати и катафалката. При остър завой направо в дървото.
  • #18
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Lexus RX е краля в този клас и германчетата копират ли копират. После нека феновете на немското разправят кой от кого копирал. Да видят кога Lexus създават първия луксозен кросоувър и да погледнат любимите им марки с какво закъснение се движат. Така е и с хибридите, електромобилите и много, много други неща. Високите технологии не са при германчетата. Тях те ги копират от другите. Дай им само дизели, нафта, турбота и им гледай сеира!
  • #17
    5 rate up comment 8 rate down comment
    рапър ( преди 9 години )
    и после ми кажете че bmw ne e kolata ноото х6 се спраа ноо по добре от тиа прасета поршета.
  • #16
    8 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 9 години )
    Също така през 2013 Един от моделите нд Jeep е преобърна на този тест.
  • #15
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 9 години )
    Този тест,придоби известност като "еленов, лосов тест", понеже при провеждането му с малкия Мерцедес А-клас в Швеция, същият се преобърна. А Швеция я наричат "Страната на лосовете"!