IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA търси купувач на двигатели, правени за BMW и Ford

Френският концерн твърди, че има 3 кандидата за агрегатите

PSA търси купувач на двигатели, правени за BMW и Ford

Френският концерн PSA Peugeot Citroen обяви, че търси партньор, който да изкупи огромен брой двигатели, създадени съвместно с BMW и Ford, съобщава агенция Ройтерс.
PSA търси купувач на двигатели, правени за BMW и Ford
Снимка: Ройтерс

Шефът на отдела за силови агрегати в PSA Peugeot Citroen - Кристиян Шапел, твърди пред агенцията, че вече се водят преговори с трима евентуални купувачи на агрегатите. Става дума за 1.6-литровия бензинов агрегат, направен за модели на BMW, и дизелови мотори с по-голям обем за автомобили на Ford.

"Интересът към нашето предложение е доста голям. Правата върху тези мотори са собственост на PSA, така че няма никакъв проблем да ги продадем. Преговаряме с 3 компании, но има и други, които също се интересуват от тях. Засега предпочитам да не съобщавам имена", обясни Шапел.

Агенция Ройтерс припомня, че партньорите на PSA - концерните BMW и Ford, прекратиха сътрудничеството си и производството на двигатели съвместно с французите, след като те от своя страна решиха да направят общ алианс с концерна GM.

През декември 2013 г. обаче американците обявиха, че ще продадат своите 7% от акциите на PSA, които по-рано придобиха в рамките на сътрудничеството си с французите.

 

Тагове: psa peugeot citroen
0 от 500
  • #13
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Comman rail е разработка на един швейцарец. Първо го слагат на някаква келява алфа, но италианците нямат никакеа заслуга. После Бош купуват праеста. Това е истината.
  • #12
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Fiat Ulisee директно си пишат на капака че е с HDI
  • #11
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Alfa 156 jtd. Прочети какво точно съм написал.
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    //// ( преди 9 години )
    Колега я дай някой модел на Фиат от 98-*** с HDI.
  • #9
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Напишете в гугъл "германците са най-доволни от японските коли " и вижте таблицата в раздел "пълно разочарование" и ще видите Фиат, Алфа'Рено' Пежо' Ситроен, Дачия и Ланд Ровер. Това са автомобилните ментета.
  • #8
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И кво стана! Уж Форд правили моторите с Пежо, а става ясно, че са чисто френски. Ташааак!
  • #7
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За разработка има много твърдения кой от кой е. Обаче аз знам че като е разранотено хди още през 1998 мисля първо ги слагат само на алфи. Това за ПСА вече сме го чували хора не са се качвали в колите ама ругаят и говорят неща които нямат нищо с реалноста. Всяка нова кола има вид ФАП при HDI е хубаво че за 200 лв може да се зареди или отстрани а не като при мазда за 600лв.
  • #6
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    от датчици и уплътнения на купето страда половината автомобилен святкато погледнеш ревютата на what car при МНОГО коли се оплакват от шум от вятър или пътя по магистралатаа колко да са лоши дизелите като мазда 3 водеше по здравина в не една и две класации с дизел от пса
  • #5
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    jtd i hdi не са едно и същовъзможно е да се разработвани заедно или по-скоро фиат да е "открданал" малко технология защото в един момент купуваха hdi-та малко преди да извадят jtd-токато гледам който е купил дизелов двигател от пса е махнал фап филтъра (и някои други опростявания) и живот си живее
  • #4
    3 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Фиат са толкова зле с двигателите, само сервизите висят.