IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е най-мощното Lamborghini в историята

Хибридът Asterion LPI 910-4 най-вероятно ще си остане само концепт

Това е най-мощното Lamborghini в историята

Производителят на суперколи Lamborgini представи първия в историята си хибрид със зареждане от електрическата мрежа - Asterion LPI 910-4. Той трябва да бъде сред звездите на автосалона в Париж.
Това е най-мощното Lamborghini в историята
Концептът е и най-мощният автомобил в историята на марката. Lamborghini Asterion разчита на агрегат с мощност 910 к.с., в който влизат 5.2-литров бензинов V10 двигател с 610 к.с. (същият се използва и за купето Huracan) и 3 електромотора с обща мощност 300 к.с. Въртящият момент се предава чрез 7-степенна DSG-трансмисия.

Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч. Само на електричество Asterion може да развива 125 км/ч и да изминава около 50 км. с едно зареждане. В хибриден режим суперколата харчи 4.2 л/100 км, а нивото на вредни емисии СО2 е 98 гр/км.

Името на модела е доста символично. Добавката I към LP означава „Ibrido“, тоест хибрид. Четворката, както обикновено, значи задвижване на четирите колела, докато Asterion е митическо същество – минотавър - наполовина бик, наполовина човек. Това също показва, че суперколата разчита на два вида енергия.

Почти сигурно е Asterion, че ще си остане само концептуален модел, като шансовете му да се появи в серийно производство са минимални.

Снимки: Lamborghini

 

0 от 500
  • #10
    10 rate up comment 0 rate down comment
    dpa ( преди 9 години )
    Прелестно Ламборгини. Уникален дизайн, колата толкова много напомня на Миура. Тази кола трябва да е наследника на Миура,заслужава го, и е уникална от всякъде. Жалко, че хубавите неща не се произвеждат заради някакви *** причини. А улиците са пълни с еднакви посредствени еднодневки. Мога само да кажа БРАВО НА ЛАМБОРГИНИ ЗА ТОЗИ МОДЕЛ.
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    darht ( преди 9 години )
    de tomaso pantera?
  • #8
    8 rate up comment 0 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Добро е,също и цвета много му отива...бих го карал с кеф.
  • #7
    10 rate up comment 2 rate down comment
    АФ ( преди 9 години )
    Много ми прилича на Американските Масъл Кар. А те са страшно красиви.
  • #6
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Dead Fox ( преди 9 години )
    Много ми харесва, напомня ми някак си на Lambo Miura.
  • #5
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Първия коментар е на оня Дошо, просто е пропуснал да си напише името!
  • #4
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    много далеч от еднообразния стил на ламборджини е как ВАГ ще одобрят подобна промяна - сегашния дизайн е само на 10-тина години поне още 5 трябват за смянамалко на мазерати бора клони но ми харесва съгласен съм с раптор - да го пускат
  • #3
    19 rate up comment 4 rate down comment
    raptor ( преди 9 години )
    Prili4a na suvsem serien i realen avtomobil... ne znam kvo mu se 4udqt
  • #2
    24 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Изключително *** и тенденциозен коментар на Анонимен 1.
  • #1
    18 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Концепт без бъдеще , това е положението.Всичко до което се докопат хиените от ваген груп свършва за сметка на легените им.Ламбо постепенно ще залинее за сметка на марката с двойния ***, които просто ползват опита и знанията за да направят поредния R ***, който така и няма да стигне нивото на супер автомобилите.