IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и предвестникът на новия флагман на Infiniti

Концептуалният Q80 Inspiration е хибрид с 550 к.с.

Ето го и предвестникът на новия флагман на Infiniti

Компанията Infiniti разсекрети концептуалния модел Q80 Inspiration, който се явява предвестник на новия флагман на марката. Прототипът е наречен от производителя „четириместен фастбек“ и ще дебютира пред публика на салона в Париж.
Ето го и предвестникът на новия флагман на Infiniti
Дължината на концепта е 5052 мм, широчината – 2027 мм, височината – 1350 мм, а междуосието – 3103 мм. Автомобилът разчита на отварящи се една срещу друга врати в стила на Rolls-Royce Phantom, като освен това има звукопоглъщащи стъкла, стъклен покрив, проекционен дисплей, адаптивно окачване и 22-цолови джанти.

Infiniti Q80 Inspiration е оборудван с хибриден силов агрегат, в който влизат напълно нов туин-турбо бензинов V6 с мощност 450 к.с., електромотор, комплект литиево-йонни батерии и 9-степенна автоматична скоростна кутия. Мощността на агрегата надвишава 550 к.с., уточняват от компанията.

Автомобилът е със задно предаване, но разполага и със система за задвижване на четирите колела, която се задейства по желание на шофьора. Във втория случай въртящият момент може да се предава до 50 % към предната ос. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.9 секунди, максималната скорост е 250 км/ч, а разходът на гориво – 5.5 л/100 км.

Концептът е оборудван с технология за автономно управление, която работи с помощта на датчици и камери, разположени по цялата каросерия. От Infiniti твърдят, че системата позволява на автомобила сам да спира или да изпреварва други участници в движението.

Серийното Infiniti Q80 Inspiration ще се появи през 2017 или 2018 г. Моделът ще трябва да се конкурира с автомобили като BMW 6-Series Gran Coupe, Mercedes-Benz CLS или Porsche Panamera.

Снимки: Infiniti

 

Тагове: infiniti q80 inspiration
0 от 500