IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda представи най-бързия си автомобил

Хот хечът Civic Type R разполага с повече от 280 к.с. мощност

Honda представи най-бързия си автомобил

Компанията Honda усъвършенства прототипа Civic Type R, който бе представен на автосалона в Женева. И на предстоящото изложение в Париж, което стартира тази седмица, ще покаже пред публика неговата нова версия.
Honda представи най-бързия си автомобил
Японците твърдят, че хот хечът по показатели като мощност и въртящ момент превъзхожда производителността на всички модели в историята на Honda, в това число Integra, Accord и дори NSX.

Напомпаният Civic е получил 2.0-литров турбо-мотор с 4 цилиндъра, чиято мощност е над 280 к.с. Динамичните характеристики засега се държат в тайна, но се знае, че моделът ще се бори за званието "Най-бърз автомобил с предно предаване на пистата Нюрбургринг". Двигателят отговаря на еко стандарта Euro 6.
Honda представи най-бързия си автомобил
На волана на Honda Civic Type R е разположен бутон "+R", с който се активира спортния режим на машината. При него моторът реагира по-бързо на действията на водача, воланът става по-отзивчив, а системата Adaptive Damper втвърдява окачването на хечбека.
Honda представи най-бързия си автомобил
Самата технология Adaptive Damper System е разработена специално за Honda Civic Type R. В зависимост от условията на пътя тя автоматично настройва предното и задното окачване. Шефът на проекта - Суехиро Хасаши, твърди, че новият хот хеч е еднакво добър и на пътя, и на пистата. Моделът е оборудван и със специална система, подпомагаща стартирането от място.
Honda представи най-бързия си автомобил
Производството на новия Honda Civic Type R ще бъде съсредоточено в завода в Съндърланд (Вбр). Хот хечът ще се появи на пазара в Европа през 2015 г.

Снимки: Honda

Тагове: honda civic type r
0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Екстремен дизайн но не изглежда като другите хот хечове. Не те кара да дръпнеш една яка ръчна ами малко прилича от онези японски филмчета с техни бегачки
  • #16
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тия пак показват детска количка, мечтата на напъпилия ранен тийнеджър.
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    а за големината и мощността ако не се лъжа най-мощна е хонда ледженд 3.7 V6 310 к.с.то не е като да им трябват на хонда 8 цилиндрови двигателималък 6-так с турбо далеч по-като за тях и тяхната философия
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    до до vel_co ( преди 9 години )
    къде намеси двигателите за Ф1 с уличните те само името на производителя споделят с тези на нормалните коли
  • #13
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Az predpochitam Alfa 4c,ako shte davam tolkova pari....
  • #12
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Вагнер ( преди 9 години )
    Та въпросът е дали след 6-7години напъване Хонда Цивик R ще стигне Рено Меган RS? Което впрочем е поне с 10х.лв по-евтино.
  • #11
    17 rate up comment 2 rate down comment
    до vel_co ( преди 9 години )
    Конските сили и цилиндрите не са най-важното в един двигател, но HONDA имат двигатели с над 6 цилиндъра и над 280 к.с.- дори са ставали Световни Шампиони във Ф1 с тях . Това , че за масовите автомобили не правят такива си е "философия" на фирмата.
  • #10
    17 rate up comment 2 rate down comment
    nikito_blend ( преди 9 години )
    Дизайна е уникален.
  • #9
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Марката има милиони маниакални фенове защото с малко прави много
  • #8
    5 rate up comment 18 rate down comment
    vel_co ( преди 9 години )
    Направо не е за вярване, че такава легендарна марка не е правила мотор с повече от 6 цилиндъра и 280 коня. А имат милиони маниакални фенове.