IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Премиерата на новия Nissan GT-R приближава

Потвърдиха, че суперколата ще бъде в стила на концепта 2020 Vision Gran Tourismo

Премиерата на новия Nissan GT-R приближава

Nissan ще стартира в началото на 2015 г. процедура за постепенно разкриване на новото поколение на своята суперкола GT-R, съобщава изданието Motoring. Според информацията автомобилът ще бъде в стила на показания концепт 2020 Vision Gran Tourismo, предназначен за компютърна игра.
Премиерата на новия Nissan GT-R приближава
Още през миналата година японците загатнаха, че именно този концепт ще бъде в основата на новата Годзила. Сега това е потвърдено, като излизат и нови подробности за автомобила. Една от най-важните е, че част от каросерията му ще бъде направена от карбон, като ще бъдат използвани технологии от прототипите на Nissan, участващи в „24 часа на Льо Ман“.

Вече е известно, че суперколата ще запази сегашния си 3.8-литров турбо-двигател, познат от сегашното поколение. Той обаче ще получи „помощник“ – електромотор, което ще превърне Nissan GT-R в хибрид с обща мощност от 785 к.с. Максималният въртящ момент се очаква да достигне 1000 Нм. Освен това за следващия GT-R се предвижда и нова 8-степенна автоматична скоростна кутия, която да замени сегашната 6-степенна.

Промените в агрегата ще принудят инженерите на Nissan да променят и подхода си към дизайна. Основният проблем, който ще трябва да решат създателите на следващото поколение на машината, ще бъде с охлаждането на всички компоненти на двигателя.

Дори да видим новия Nissan GT-R догодина – най-вероятно на автосалона в Токио през есента, това ще бъде само концептуален модел. Серийната му версия ще бъде готова най-рано през 2018 г.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan gt-r
0 от 500
  • #10
    23 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Треперете немски каски, идва новият GT-R :)))
  • #9
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Един там ( преди 9 години )
    Грозничко изглежда (според мен), но на пътя ще е ЧУДОВИЩЕ...
  • #8
    14 rate up comment 9 rate down comment
    До по-по долния ( преди 9 години )
    Бяха по-евтини миличък, но вече свърши приказката за народната "супер" кола! На Гомню му трябват пари за да оправя бакиите на рено!
  • #7
    15 rate up comment 20 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    Порше може да си позволи да иска по-висока цена за продуктите си...Нисан не-може....имидж
  • #6
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Гъзайнер ( преди 9 години )
    Стил оризарски nightmare!
  • #5
    7 rate up comment 10 rate down comment
    А бе... ( преди 9 години )
    ..къв е тоя четирикрил на фотото горе!?
  • #4
    19 rate up comment 9 rate down comment
    До долния ( преди 9 години )
    М'даа - поршето ще "сгъва" с до 0.4сек/обиколка на писта, само че на двойна и тройна цена!Интересното обаче е как се огъва поршето от Нисмо-вариантите(които пак са повече от 50% по-евтини)
  • #3
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Истината е че концепта е повече от жесток. Сегашния модел много ми харесва, но това на снимката просто кърти.Имам опасения обаче, че от Нисан сменят идеята на тази кола, а тя е да е една от най-бързите, технологични, достъпни, като цена и да има голям резерв за силов тунинг. Тунерите не обичат хибридите и това ще ограничи ваденето на тунинговани супер резачки.Другото е че цената май ще е доста нагоре заради хибридната технология.Най-добре да изкарат 2 модела-хубриден и нормален.За всеки по нещо
  • #2
    30 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Супер е новия дизайн,не е като сегашния който меко казано е грозен. Само ,че ако стане хибрид 750 коня ми се струва,че и цената ще е много солена.Досега цената беше предимство.Ако стане на цената на Ферари или Ламборджини паралиите винаги ще предпочитат италианките.
  • #1
    18 rate up comment 13 rate down comment
    Минчо ( преди 9 години )
    Ако се запази визията на този концепт, определено ще се доближи по екстравагантност до Ламорджини!