IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Премиерата на новия Nissan GT-R приближава

Потвърдиха, че суперколата ще бъде в стила на концепта 2020 Vision Gran Tourismo

Премиерата на новия Nissan GT-R приближава

Nissan ще стартира в началото на 2015 г. процедура за постепенно разкриване на новото поколение на своята суперкола GT-R, съобщава изданието Motoring. Според информацията автомобилът ще бъде в стила на показания концепт 2020 Vision Gran Tourismo, предназначен за компютърна игра.
Премиерата на новия Nissan GT-R приближава
Още през миналата година японците загатнаха, че именно този концепт ще бъде в основата на новата Годзила. Сега това е потвърдено, като излизат и нови подробности за автомобила. Една от най-важните е, че част от каросерията му ще бъде направена от карбон, като ще бъдат използвани технологии от прототипите на Nissan, участващи в „24 часа на Льо Ман“.

Вече е известно, че суперколата ще запази сегашния си 3.8-литров турбо-двигател, познат от сегашното поколение. Той обаче ще получи „помощник“ – електромотор, което ще превърне Nissan GT-R в хибрид с обща мощност от 785 к.с. Максималният въртящ момент се очаква да достигне 1000 Нм. Освен това за следващия GT-R се предвижда и нова 8-степенна автоматична скоростна кутия, която да замени сегашната 6-степенна.

Промените в агрегата ще принудят инженерите на Nissan да променят и подхода си към дизайна. Основният проблем, който ще трябва да решат създателите на следващото поколение на машината, ще бъде с охлаждането на всички компоненти на двигателя.

Дори да видим новия Nissan GT-R догодина – най-вероятно на автосалона в Токио през есента, това ще бъде само концептуален модел. Серийната му версия ще бъде готова най-рано през 2018 г.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan gt-r
0 от 500
  • #20
    14 rate up comment 12 rate down comment
    До Смах!!! ( преди 9 години )
    Амиго, на собствениците на 918 обаче никак не им е до смях, защото от Троше им препоръчаха да не карат автомобилите си, докато не им сменят задното окачване, инъче може да се потрошат някъде! И добре, че Уйлиамс им направиха хибрида, инъче най-вероятно Винтеркон щеше да им забучи някой десет цилиндров дизел!
  • #19
    17 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Поршетата ги охлаждат, като викнат пожарната. Понякога хората вътре никой не може да ги охлади и изгарят. Я ми кажи ВАГончик за други, които правят сервизна акция и сменят цял двигател, че нещо не мога да се сетя! Така, че наисти на е смях и то голям, но не за кой да е, а за боклучавите европейски спортисти.
  • #18
    17 rate up comment 19 rate down comment
    Смях!!! ( преди 9 години )
    Сега порше имат 918 ,ферари -Ла ферари и макларън-п1....Нисанките чак 2018 ще имат подобна кола. Това ако не е технологично изоставане ,здраве му кажи. Чудели се били как да я охлаждат, а хората си карат 918 на пистите и се кефят.2018 сигурно ще излезе втората генерация на 918....
  • #17
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 9 години )
    Всеки нов модел на японска фирма е с коренно или напълно обновен с нови идеи и насоки дизайн.Докато повечето европейски автопроизводители...., да не се повтарям, както те-дизайна си.:)
  • #16
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Шестокрил пето*rник!
  • #15
    18 rate up comment 5 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    Някъде бях чел, че ще върнат Skyline в играта и, че Skyline ще заеме мястото на сегашния GT-R (R35) а GT-R ще продължи да съществува но като вече хипер автомобил за да е конглокентен на Porsche 918, McLaren P1 и т.н.Само се надявам за Skyline да направят наследник на легендарния RB26DETT ! Вече никой не прави двигатели с такъв потенциал, за жалост...
  • #14
    13 rate up comment 11 rate down comment
    пепер ( преди 9 години )
    Личи си, че дизайнерите на този автомобил са диви фенове на Ламбо. По желание - намерете 10-те разлики в предницата на тази и прототипа на Ламбо Анкониан, представен в далечната 2012 http://***.4tuning.ro/poze/Masini-Noi-26/lamborghini-ankonian-5822-poza-189505.html Иначе изглежда много добре с този европейски дизайн. Нисан се усетиха, че имидж се гради с европейска външност, лошото е че ще изгуби едно от основните си качества и плюсове - цената.
  • #13
    16 rate up comment 13 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Ama pak li 6te ima kancerogenen interior na da4ia.Ama pak li 6te har4i 10 na 100 MASLO.Ama pak li 6te e po-bavna ot bazovo PORSCHE.Ako da,zna4i e novata avto ikona na na6te toyotodjii
  • #12
    22 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Годзилата пак ще си хапва Поршенца за закуска, Ламбота за обяд и Бугатита за вечеря...Хапва си ги както дебел, пръдлив немец хапва вурст! ахахахаха, малките вурсчета във форума пак ще има да пикаят газ. Не, че някога са спирали.Хайде почвайте деца със старата песен на нов глас за традиции, история и т.н.! ахахаха, колко сте жалки....
  • #11
    10 rate up comment 18 rate down comment
    !!! ( преди 9 години )
    *** грозния КУРник!!