IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot се отказва от следващо RCZ

Все още не е ясно докога ще се произвежда първата генерация на спортното купе

Peugeot се отказва от следващо RCZ

Компанията Peugeot няма да разработва второ поколение на модела си RCZ, съобщава Auto Express, като цитира шефа на алианса PSA Peugeot Citroen Карлос Таварес.
Peugeot се отказва от следващо RCZ
Топ мениджърът не пожела да уточни още колко време ще се произвежда спортното купе, но бе категоричен, че след края на жизнения път на модела, той ще бъде спрян от производство. По-рано Таварес призна, че групата PSA ще увеличи броя на спортните си модели.

„Да, ние се нуждаем от спортни автомобили, но те трябва да се произвеждат по съвсем различен начин. И съответно ще бъдат част от един различен план на алианса“, коментира Таварес. Според експертите това означава, че французите ще заложат на „напомпани“ версии на своите автомобили.

През юли бе показана последната модификация на Peugeot RCZ, която получи добавка R към името си. Тя е най-мощният автомобил в гамата на компанията, след като инженерите успяха да измъкнат 270 к.с. от 1.6-литровия турбо-мотор.

Теглото на спорното купе е 1280 кг, като ускорението от 0 до 100 км/ч става за 5.9 секунди, а максималната му скорост е 250 км/ч.За подобряване на управляемостта на машината тя е оборудвана с диференциал Torsen с повишено триене.

Снимка: Peugeot

Тагове: peugeot rcz
0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е много жалка наистина много красива кола особено R-версията. Дано това че спират този модел да възроди нещо ново от PSA не от класа на STI. Че малко ли титли имат в WRC и куп други шампионати че не заслужават нещо такова, а в този клас ми се струва че избора е твърде твърде малак.
  • #4
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Вие за премиум марки чували ли сте!Много ясно, че човекът с пари ще предпочете ауди пред пежо, без да се интересува коя била малко по-хубава или грозна!
  • #3
    13 rate up comment 3 rate down comment
    dr. Lecter ( преди 9 години )
    да супер е, но не се купува. Какво означава това? Означава че феновете на Пежо само си дрънкат, а феновете на ТТ купуват.Иначе наистина жалко че Пежо не успяват да задържат спортните си програми вкл. това бижу и льо ман.
  • #2
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Супер е това Пежо.
  • #1
    17 rate up comment 2 rate down comment
    робърт лъдлъм ( преди 9 години )
    МНОГО Е ДОБРО