IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda разкри европейския HR-V

Концептът, който ще видим в Париж, не се различава от продуктовата версия на кросовъра

Honda разкри европейския HR-V

Honda официално върна името HR-V в Европа, показвайки първите снимки на новото поколение на компактния кросовър. Той ще бъде разкрит пред публика в началото на октомври по време на автомобилното изложение в Париж. Там ще видим концептуален вариант на модела, който обаче няма да се различава съществено от продуктовата версия.
Honda разкри европейския HR-V
Новият HR-V на Honda бе показан най-напред като концепт под името Urban SUV. След това моделът прие серийна форма и името Vezel, под което се продава в Япония. Името HR-V получи версията за Америка на същия модел, а в Китай кросовърът се означава като XR-V.

Европейската Honda HR-V ще се изгражда на базата на третото поколение Jazz от моделна година 2015. Моделът представлява компактен кросовър, който разполага с една от най-просторните и адаптивни кабини в този клас, сочи информацията от Honda. Щедрите размери на кабината са постигнати чрез умно разпределение компонентите, сред които е горивният резервоар, разположен под предните седалки - похват, който познаваме и от старите поколения на Jazz. Освен това новата HR-V ще се оборудва с "магическите" задни седалки на Honda, осигуряващи широк спектър от конфигурации, включително напълно прибиране в пода.
Honda разкри европейския HR-V
Информация за гамата от мотори все още не е разпространена, но най-вероятно моделът ще получи новия 1.6-литров дизелов мотор i-DTEC. По-рано тази година бе заснет прототип на европейската версия, който носеше надпис 1.5 i-VTEC.

Всички подробности ще станат ясни по време на премиерата на модела в Париж. Продажбите трябва да стартират в края на тази или в началото на следващата година.

Снимки: Honda

Тагове: honda hr-v
0 от 500