IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan разкри още подробности за Pulsar

Конкурентът на VW Golf ще се предлага с 3 двигателя за Европа

Nissan разкри още подробности за Pulsar

В навечерието на старта на продажбите на хечбека Nissan Pulsar японският производител разкри нови подробности за модела. Машината е ориентирана към пазара в Европа и според изявлението на компанията е една от най-просторните в класа си.
Nissan разкри още подробности за Pulsar
Междуосието на Pulsar е 2700 мм, а обемът на багажника - 385 л, като при сгъване на задните седалки пространството се увеличава на 1395 литра. За сравнение най-продаваният автомобил от този клас в Европа - Volkswagen Golf, предлага обем 380 литра (1270 при свалени седалки) и междуосие от 2637 мм.
Nissan разкри още подробности за Pulsar
Новият японски хечбек ще се появи при дилърите в няколко нива на оборудване. В базовата си версия автомобилът е оборудван с климатик, 5-инчов дисплей, електрически прозорци на всички врати, датчици за налягането в гумите, 6 въздушни възглавници и система Stop&Start.
Nissan разкри още подробности за Pulsar
Като опции за Nissan Pulsar ще се предлагат система от камери за кръгово наблюдение, система за следене на мъртвите зони, система за предупреждаване при напускане на платното движение, система за спешно спиране при опасност от удар, а също така и мултимедиен комплекс със 7-инчов дисплей.
Nissan разкри още подробности за Pulsar
На пазара хечбекът ще се предлага с 1.2-литров бензинов двигател DIG-T и дизелов агрегат dCi с обем 1.5 литра. Първият развива 115 к.с. и 190 Нм, а вторият - 110 к.с. и 260 Нм въртящ момент. Бензиновата версия с 6-степенна механична скоростна кутия харчи 5 л/100 км, а вредните емисии СО2 при нея са 117 г/км. Дизелът предлага смесен разход от 3.6 л/100 км, а емисиите СО2 са 94 г/км.
Nissan разкри още подробности за Pulsar
В началото на 2015 г. ще излезе и версия с 1.6-литров бензинов турбо-мотор с мощност 190 к.с. Този мотор вероятно ще бъде в основата и на "горещата" модификация на Pulsar, която е предвидена за края на следващата година и е разработвана от специалистите от ателието Nismo.

Снимки: Nissan

Тагове: nissan pulsar
0 от 500
  • #9
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това,че двигателите са на Рено не ги прави с лоши характеристики,напротив, това са сред най-модерните двигатели. Нисан по този начин сваля разходите. След като техния партнъор Рено има толкова модерни двигатели защо Нисан да оскъпява модела като разработва свои специално за този модел и още 1-2. Убеден съм,че в САЩ не ползват двигатели Рено хаха, докато Рено ползват големите 3.5 двигатели на Нисан за най-скъпите си модели.
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    как няма да се нарежда до мазда 3 - то си е мазда 3 на външен вид с лек намек за фокус отзаднисан освен с джипове и пикапи май с друго не успяха да влязат в Европа успешно (явно там успяват да се отделят от рено)
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    1.2 e двигател на Рено, от Клио. Пишеше го в АБ при представянето на последната Микра.
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    ss ( преди 9 години )
    По-полека. В този клас i30/KIA Ceed имат два дизела с три мощности и три бензинови двигателя. Нещо което Нисан не могат да предложат. Това гони клиентите, слабата гъвкавост. Нисан дори заедно с Рено не могат да се опънат на корейците. На бас, че дори три години след като японците пуснат техния модел, корейците ще имат повече продажби!
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    1.2 бензин френсйи ли е?
  • #4
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нисан не за първи път се опитват да атакъват този сегмент в Европа. До сега резултата им е меко казано катастрофален. Фирми като Хюндай и КИА успяха да се закрепят в тази ниша в Европа, но Ниисан не успява. Като гледан дизайна на това от снимките, няма и да успеят.
  • #3
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да, ще бъде Renault Megan с емблема на Nissan. Свигателите и без деуго са френски, и бензина и дизела. Благодаря! Загубих интерес.
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да,забравих да напиша,че Хюндай и Киа също имат много красиви хечбеци.
  • #1
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Автоматично се нарежда сред най-красивите и спортно изглеждащи хечбеци редом до Тойота Аурис,Мазда 3, Хонда Сивик. Други красиви,но не толкова спортни като дизайн в класа са Пежо 308, Рено Меган. А и като двигатели този Нисан е сред най-модерните предложения на пазара. Липсва им хибрид,но те нямат такива технологии.