IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови 8 преминаха през краш-тестовете на Euro NCAP

Само един получи максималните 5 звездички

Нови 8 преминаха през краш-тестовете на Euro NCAP

Европейската независима организация Euro NCAP изпита безопасността на нови осем автомобила, от които само един заслужи максималните пет звездички. Четири от тях се задоволиха с оценка "четири", а останалите три коли получиха "тройка".
Нови 8 преминаха през краш-тестовете на Euro NCAP
На програмата за проверка на пасивната и активната безопасност са подложени Citroen Berlingo, Citroen C1, Mercedes-Benz GLA-Class, Nissan e-NV200 Evalia, Peugeot 108, Peugeot Partner, Renault Twingo и Toyota Aygo. Тестовете включват серия от различни по сила и покритие удари, както и изпитание, симулиращо сблъсък с пешеходец. Проверява се също така работата на базовите за модела електронни системи.
Нови 8 преминаха през краш-тестовете на Euro NCAP
Максимална оценка от изпитанията получава единствено Mercedes-Benz GLA-Class. Близнаците Citroen C1, Peugeot 108 и Toyota Aygo отчитат 4 звездички. Толкова получава и Renault Twingo. Конструираните на една и съща база Citroen Berlingo и Peugeot Partner, както и електрическият бус Nissan e-NV200 Evalia, пък се задоволяват с резултат от 3 звездички.
Нови 8 преминаха през краш-тестовете на Euro NCAP
Ето и оценките в различните изпитания - защита на възрастните купето, защита на децата в купето, защита на пешеходци и електронни системи.
Нови 8 преминаха през краш-тестовете на Euro NCAP
Снимки: Euro NCAP

Още краш-тестове вижте ТУК

0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Germany ( преди 9 години )
    личи си анонимен как не.ако погледнеш статиите 1-2 години назад твоя заядлив и обиждащ стил е навсякаде.пък мене ме няма.но щом казваш е така.както казваш.а какво печелиш че не схванах.явно си агресивен но само тук както се е видяло щото нали знаете къде живея винаги сте добре дошли.не можеш да се понасяш какъв си страхливец и се заяждаш с хората ли?
  • #11
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Germany ( преди 9 години )
    бе щом седите да пишете тука 24/365 ясно какви сте.добре че са ви купили компир и ви плащат нета.
  • #10
    3 rate up comment 7 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Е като е с 5 звезди, кво? Пак си караш кочинката с половин звезда. Тия 5 звезди докато ги подкараш, ще са вече половин. Прави си сметка кога ще се добереш до тях.
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Щом трият постове, ясно, че спорещия е загубил спора. ***!
  • #8
    6 rate up comment 11 rate down comment
    пора ( преди 9 години )
    Еми то не може да се правят от пластмаса, да са леки, да ускоряват много и да са и здрави! Ако искаш здраво взимаш 2-3 тона машина, а има и по 5-6 тона...
  • #7
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Къде е броиш Тойота. Те птичките преминават като пирон в кисело мляко през бронята ти на краш тестовете се чудиш що имат 3 звезди
  • #6
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За мен whatcar са най-точния критериий. Ето, Toyta Aygo 2014 e s 3 звезди http://***.whatcar.com/car-reviews/toyota/aygo-hatchback/summary/26233-5 и слвд това Хюндаи i10 e с 5 звезди http://***.whatcar.com/car-reviews/hyundai/i10-hatchback/summary/26203-5 Шах и мат!
  • #5
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Няма майтап, хюндай i10 в NCAP от 2014 е с най-добър резултат от посочените по-долу дръгни. Погледнах и в whatcar.com и о чудо..!!! има 5 звезди от 5. Точно германците го наричат "премиум" в малкия клас. Доста звучен шамар за френско-италианските трошляци.
  • #4
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Hyundai i10 е меко казано ***.Който не е влизал и не се е возил в тази кола,само той може да каже добра дума за нея.А относно безопасността,тестовете на Euro NCAP доказват,че не само е ***,а е опасен такъв.Така,че всеки може да си направи изводите!
  • #3
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Специално за умника с Hyundai i10, койото се оказа с по-слаб резултат от "еликите" европейци.