IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti не се отакзва от суперседана Galiber

Мощността на бъдещия модел ще бъде около 1350 к.с.

Bugatti не се отакзва от суперседана Galiber

Все още има шансове суперседанът Bugatti Galiber, чиято концептуална версия бе показана още през 2010 г., да се появи в серийно производство.Това съобщава агенция Automotive News, която цитира шефът на компанията Волфганг Дюрхаймер.
Bugatti не се отакзва от суперседата Galiber
Самият Galiber бе създаден с идеята да бъде пуснат в серия, но първата му версия бе отхвърлена от Дюрхаймер, тъй като не бе достатъчно луксозна. Топ мениджърът поиска дизайнът да бъде променен, но междувременно напусна компанията и премина на работа в Audi.

Наследникът му Волфганг Шрайбер бе категоричен, че моделът не отговаря на изискванията на клиентите. Освен това бе преценено, че в Bugatti няма достатъчно средства за едновременна разработка на Galiber и на наследник на Veyron, и затова проектът бе спрян.

Оказва се обаче, че това не е крайно решение, още повече, че Дюрхаймер се завърна на стария си пост. Сега той разкрива, че по времето на престоя си в Audi сериозно е помислил върху пускането на суперседана в серийно производство, но отказа да се ангажира с конкретни срокове.

Неочаквано това стори главният дизайнер на Volkswagen Group – Валтер да Силва. Пред изданието Autonews той потвърди, че пускането на подобен модел вероятно ще се състои най-късно в края на 2015 или в началото на 2016 г. Така известно време Galiber ще бъде единственият модел в гамата на Bugatti, тъй като наследникът на Veyron ще се появи след него.

Концептуалният Galiber се задвижва от 8.0-литров W16, дефорсиран до 800 к.с. При серийната версия се очаква мощността на агрегата да бъде 1340 к.с., което да позволи развиване на максимална скорост от 450 км/ч. Що се касае до приемника на Veyron, той ще бъде с хибридно задвижване, като мощността му ще надмине 1500 к.с, а максималната скорост ще е 460 км/ч.

Снимка: Bugatti

 

0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до Защо? ( преди 9 години )
    Махни кавичките и съм съгласен с тебе!
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Защо? ( преди 9 години )
    За да има "умни" хора като теб
  • #14
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Защо? ( преди 9 години )
    Тия вагени толкова ли са *** че не могат да изкарат 1300 коня от v8 двигател? С този w16 двигател само правят колата по-скъпа за изработка. Да не говорим че допълнителните 8 цилиндъра повишават температурата в пъти и от там и нуждата на огромен брой радиатори. Те швабите точно защото обичат да усложняват нещата са загубили и втората световна война.
  • #13
    2 rate up comment 6 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    porsche panamera na steroidi!!! nai-skoposaniq sedan sred super markite na VAG e lambo-to!
  • #12
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    С подобен автомобил може да показваш че си много богат но не и че имаш вкус към красотата дизайна и изяществото. По скоро биха ти се подигравали че е толкова грозен.
  • #11
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тея където си ги изброил са в пъти по-красиви от тоя грозник на снимките. Може да е супер луксозен но е и супер грозен.
  • #10
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А сега и Bugatti Galiber смайва със страхотна визия, страхотни технически параметри и супер лукс, това го имаше само и единствено във Вейрона на Фау Ве! В сравнение с тези супер автомобили, заедно с още едно чудо на автомобилостроенето Ламбо Авентадор и страхотното най-ново Ламбо Хуракан оризарските кошници си остават кошници завинаги! Никога няма да направят подобен суперспортен и едновременно суперлуксозен автомобил като изброените по-горе!
  • #9
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Който може да си позволи тази кола,може да критикува.Азиатците и да си садерът дръпнатите ***,не могат да направят такъв автомобил!
  • #8
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дадох ти линк към теста на Аутобилд на Тойота Приус в продължителен тест от 100000км.Хаха, не знаех че има още такива заблудени овчовци, които още да четат и вярвяат на АутоДебил!
  • #7
    5 rate up comment 7 rate down comment
    kkk ( преди 9 години )
    Vagenite barnaha bugatito i sega sedani,utre kombita,dr den jipove ,i nakraq pikapi Bugati 6te se vijdat hahah ,golqma izlagaciq sa Vagenistite