IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover представи Discovery Sport

Моделът предлага избор от 5 или 7 места

Land Rover представи Discovery Sport

Британският производител на луксозни всъдеходи Land Rover представи новото поколение Discovery Sport. Кросовърът предлага 5 или 7 места и ще стъпи на пазарите в началото на следващата година.
Land Rover представи Discovery Sport
Новият Land Rover Discovery Sport, който бе загатнат с концепцията Discovery Vision, е оборудван с типичния за марката дизайн. Формите на екстериора са силно повлияни от Range Rover Evoque, а интериорът залага на практичността и изчистения дизайн.

Моделът дебютира със седем места, което е необичайно за сегмента на компактните SUV, но при пазарната му премиера ще бъде на разположение и версия с 5 места.

Discovery Sport е получил подобрена Terrain Response система, като може да преминава през водни препятствия с дълбочина 600 мм. и има просвет от 212 мм. За предвижването по пресечен терен помага и опционалната система, позволяваща на водача да вижда през предния капак на колата.
Land Rover представи Discovery Sport
В началото новият Discovery Sport ще се предлага с два вида 4-цилиндрови турбо двигатели. Бензиновият 2.0 Si4 е с мощност 240 к.с. и директно впръскване на гориво. Той е по-компактен, но същевременно също толкова мощен, колкото 6-цилиндров агрегат, но разходът на гориво при него е с 20% по-нисък, сочи информацията. Дизеловият 2.2-литров мотор на Discovery Sport ще се предлага с възможност за избор – 150 (TD4) или 190 (SD4) к.с. И двата осигуряват въртящ момент от 420 Нм.

По-късно през 2015 г. ще се появи още един дизелов двигател ED4, който ще има CO2 емисии от едва 119 г/км. Всички агрегати ще могат да бъдат оборудвани с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Новият Discovery Sport ще се произвежда в един от най-известните заводи на Land Rover – Хейлууд, в близост до Ливърпул. Моделът ще се предлага на 170 пазара. Първите доставки се очакват в началото на 2015 г.

Снимки: Land Rover

0 от 500
  • #14
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Angeloff ( преди 9 години )
    Колата изглежда добре,с модерен дизайн отвън,и несъмнено с добри възможности извън пътя.Но това не пречи на хейтърите да плюват,все пак те само това могат,а и разбира се техните коли са много по нови,модерни,с много по красив интериор и екстериор.Затова ще гледате само на снимки,щото сте много устати ;)
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    trex ( преди 9 години )
    Мухаха, rover и sport.
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Navi ( преди 9 години )
    Ми като гледам JD Power за последната година са ги посочили като "most improved brand" във връзка с проучването си за "Vehicle Dependability", което се отанся за автомобили от 2011 г. Ако вземем в предвид, че в проучванията на същата агенция относно качеството на новите модели, Land Rover всяка година се изкачва нагоре, логично можем да заключим, че всяка следваща година ще е по-добре, още повече, че Jaguar с които са вече една компания са няколко години около и на върха в тези класации.
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Navi ( преди 9 години )
    До "информация". Пич, това че ще е на мястото на Фрилендър, нещо различно ли е по смисъл от фразата това е новия Фрилендър? И понеже си чел други сайтове, дали успя да си преведеш правилно, че всъщност опция 4х4 не се предлага. Истината е че можеш да си избереш модел с предно предаване, налично с един единствен двигател, с който пък друго задвижване няма. Може би и ти избирателно разбираш. Абе, аман от разбирачи.
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Navi ( преди 9 години )
    Не разбрах как от снимки става ясно какви са като качество материалите. Според мен лично дизайна от вътре е повече практичен, отколкото модерен, толкова. И се съмнявам материалите им да се различават от на другите модели, все пак са в премиума, макар и не с Range Rover бадж.
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Илко ( преди 9 години )
    Отвън е много хубав, ама вътре мн зле! Язък! Дано да има по-добро оборудване!
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Харесвам ЛР, но интериорът на този модел е изключително долнопробен. Дори great wall имат по-качествени интериори от това. Това са тенденциите напоследък не само при колите - отвън гъзария, отвътре евтинджос пластмаса.
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    S tia dvigateli ot Ford Fiesta i interior ot 90-te godini sas 6areni sivo-4erni plastmasi moje da go obiaviat na po-realni ceni. Lexus RX e okolo 100 bona i e luxosen SUV,s po-malki off-road vyzmojnosti,no po-luxosen i s po-barovski interior,i s dvigateli LEXUS,a ne Ford!
  • #6
    1 rate up comment 8 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Niama kak da e dostapno tova e luxosen istinski SUV.Top versiata pod 100 bona niama da e
  • #5
    12 rate up comment 1 rate down comment
    информация ( преди 9 години )
    Това просто е новият Фрилендар.Ще бъде с напречно разположени двигатели и 4х4 ще бъде опция. Вече имаше подробна статия за него в други сайтове,но нашият "специалист" от АМ сам е определил какво да преведе. Както в повечето случаи - погрешно!