IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американецът, който удави Bugatti Veyron, може да влезе в затвора

Жителят на Тексас е заплашен с 20 години за застрахователна измама

Американецът, който удави Bugatti Veyron, може да влезе в затвора

Американецът, който стана звезда в интернет, след като потопи своето Bugatti Veyron в крайпътна лагуна, може да получи 20-годишна присъда за застрахователна измама. Това съобщава тексаското издание The Lifkin News.
Американец, разбил Bugatti Veyron, влиза в затвора
Анди Хаус „удави“ своята хиперкола през 2009 г., като изпълнението му бе заснето от преминаващ наблизо автомобил. Търговецът на коли от град Лифкин, щата Тексас, купил машината 3 години по-рано за 1 млн. долара и след като платил още 20 000, я застраховал за 2.2 млн. След инцидента автомобилът е напълно унищожен и не подлежи на възстановяване.

Пред полицаите Хаус обяснил, че инцидентът се е случил, защото се е разсеял заради ниско летящ пеликан, който искал да заснеме. В крайна сметка тексасецът поискал от застрахователната компания да му плати цялата сума. Разследването обаче претърпя обрат, след като свидетелят, заснел катастрофата, обяснил нещо напълно различно.

Според него Хаус абсолютно умишлено е унищожил хиперколата. Основното доказателство, което се вижда и на видеото е, че дори след инцидента двигателят на машината продължава да работи. Същото твърдят и застрахователите, които провели собствено разследване. То показало, че това е вторият опит на мъжа да унищожи скъпия автомобил. Преди това Анди наел трето лице, което трябвало да подпали колата.

Делото продължава вече 5 години, като предстои в началото на следващия месец да се проведат нови изслушвания пред съдия. Очакванията обаче са  Хаус да получи ефективна присъда.

Снимка: YouTube

Тагове: bugatti veyron
0 от 500
  • #5
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    тарикати има навсякъде, само че по нормалните държави от време на време ги хващат
  • #4
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ей, най-накрая намериха добро приложение на надценения недозавиващ *** Вейрон. Помирисал малко кал и вече е тоталка. Смях в залата!
  • #3
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Еми няма да му дадеш ключовете. Аз на моята кола имам два ключа и трети пластмасов, като заготовка. Както и да е. Отиваш при всеки ключар и ти прави дубликат. А пък и ключа ти е последния дерт. Те с меча *** що мерцедеси S клас откраднаха.
  • #2
    26 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 9 години )
    Хубави неща си чувал, но без ключове застраховката не важи...
  • #1
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Този измамник е нямал никакъв късмет. Ама че шанс някой да те снима и да прати снимките на застрахователите и да се яви като техен свидетел. Иначе застрахователни измами стават в цял свят. От полицай съм чувал, че много крадци не крадът реално колите а направо получават ключовете от собственика и се разбират чак след 48 часа собственика да обяви автомобила за откраднат, дотогава автомобила вече е зад граница. Ако автомобила е на стойност 100 хиляди, Собственика е получил едни 30 хиляди от крадеца и освен това си прибира застраховката 100 хиляди с тях отива и си купува нова кола и е 30 хиляди напред.