IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американецът, който удави Bugatti Veyron, може да влезе в затвора

Жителят на Тексас е заплашен с 20 години за застрахователна измама

Американецът, който удави Bugatti Veyron, може да влезе в затвора

Американецът, който стана звезда в интернет, след като потопи своето Bugatti Veyron в крайпътна лагуна, може да получи 20-годишна присъда за застрахователна измама. Това съобщава тексаското издание The Lifkin News.
Американец, разбил Bugatti Veyron, влиза в затвора
Анди Хаус „удави“ своята хиперкола през 2009 г., като изпълнението му бе заснето от преминаващ наблизо автомобил. Търговецът на коли от град Лифкин, щата Тексас, купил машината 3 години по-рано за 1 млн. долара и след като платил още 20 000, я застраховал за 2.2 млн. След инцидента автомобилът е напълно унищожен и не подлежи на възстановяване.

Пред полицаите Хаус обяснил, че инцидентът се е случил, защото се е разсеял заради ниско летящ пеликан, който искал да заснеме. В крайна сметка тексасецът поискал от застрахователната компания да му плати цялата сума. Разследването обаче претърпя обрат, след като свидетелят, заснел катастрофата, обяснил нещо напълно различно.

Според него Хаус абсолютно умишлено е унищожил хиперколата. Основното доказателство, което се вижда и на видеото е, че дори след инцидента двигателят на машината продължава да работи. Същото твърдят и застрахователите, които провели собствено разследване. То показало, че това е вторият опит на мъжа да унищожи скъпия автомобил. Преди това Анди наел трето лице, което трябвало да подпали колата.

Делото продължава вече 5 години, като предстои в началото на следващия месец да се проведат нови изслушвания пред съдия. Очакванията обаче са  Хаус да получи ефективна присъда.

Снимка: YouTube

Тагове: bugatti veyron
0 от 500
  • #15
    7 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 9 години )
    За тия пари, това трябва да става и на подводница :)
  • #14
    18 rate up comment 10 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    ВАГонетко газирана, за теб разумен човек с възможности е собственик на Бугати като Румен Вълка, докато Гордън Мъри е злобен коментатор без възможности да си купи дори оборотомера на Вейрон. Хвала на твоя ВАГонален интеуект! Гоеум си! Айде са у уево.
  • #13
    15 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Под разумен явно разбираш, човек без възможности. Тази кола не е само да имаш няколко милиона да я купиш, поддръжката също ще смуче милиони. Само оборотомера на Вейрон струва 90000 евро. Разбираш ли какво искам да ти кажа? Че никога няма да да си купиш дори само оборотомера на този автомобил. Така, че оправданията за разумен е смехотворно. ВАГончо е другата глупост, виждам че наричаш всеки, който харесва хубави немски коли ВАГончо. Това да не ти е тик или просто, гладкия ти мозък не може да роди нещо друго? Теб трябва Олигофренчо ли да те наричаме? И между другото разумен не е равно на безработен живеещ при майка си, колкото и да вярваш, че е това. Повечето богати хора са разумни и за това са преуспели. Разум нямат тия, които не знаят как да си намерят работа и да се присмиват на хора 1000 нива над тях с Вейрони,Ламбота,Бентлита,Аудита и т.н. Дори този измамник тука за когото е статията е имал достатъчно разум, за да се опита да изкара 1 милион долара, само, че не му е стигнал късмет.
  • #12
    23 rate up comment 11 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Ех, ВАГончо.. естествено че никога няма да имам Бугати. Както никой разумен човек никога няма да има. Никой не е луд да даде толкова пари за Фолцваген с емблема на Бугати, което ГТР с лек тунинг би направило смешно във всяка една дисциплина. Не мразя модела и се радвам че съществува, защото той е блестяща демонстрация на това до какви висоти може да достигне безумието на управителите на ВАГ. И тъпотията на фенчетата им.
  • #11
    28 rate up comment 8 rate down comment
    FenIX ( преди 9 години )
    Да бе Гордън Мъри завиждал на Вейрона. Рекорда на Макларън Ф1 е подобрен и от други - Кьонигсег, Ултимейт Аеро и т.н. но Мъри не говори против тях. Макларън Ф1 е кола икона и всяка година цената и се качва. И след 20 + години тая кола бие много от сегашните супер коли а когато се появи беше крачка напред в автомобилостроенето. Модифицирани версии спечелиха различни състезания включително 24 часа на Льо Ман. А какви са успехите на Бугати на пистите?
  • #10
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ти какво очакваш да каже човека на който Бугати му подобри рекорда? Естествено че го е хванало яд. Ти що пишеш против Бугати? Щото никога няма да го имаш от яд пишеш глупости. И най-важното е че нямаш мозък да разбереш как всички тука го виждат това. Живееш в някакъв измислен свят в дълбока заблуда, че всички те мислят за капацитет и че мнението ти е много ценено. А релноста е друга, всички те смятат за умствено изостанал и пълна нула по всяка тема. Оня ден дори имаше по Би Ти Ви филм за Мексико и казаха за парадокса на Мексиканеца, Мексиканците мразят САЩ, защото САЩ им отнема с война 55% от територията им, но пък всеки мексиканец, бленува да работи и живее в САЩ. А ти разправяш, че Мексико са били продали територията си на САЩ. Няма такъв уникум като теб. Ти си тотална невежа по всяка тема.
  • #9
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Хехе, абе ВАГоналски, и Гордън Мъри ли е ***? The most pointless exercise on the planet has got to be this four-wheel-drive, thousand-horsepower Bugatti, said McLaren F1 supercar designer Gordon Murray Няма по-*** компания от ВАГ дето губи по 4 милиона на произведена бройка.
  • #8
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Еми естествено, че е тарикат. Искал е да спечели един милион. Това нямаше как да стане с евтина Тойота. Там и застрахователя, нямаше да рови, кола за стотинки. Само, че тука става въпрос са 2,2 милиона долара. Толкова струват 200 нови Тойоти.
  • #7
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тая кола не случайно е най-скъпата кола в света от много години насам!Само *** може да каже, че тази кола е ***!
  • #6
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе какви чипове бе? Отвори и чети за кражбите на коли. И само да те светна че масово се крадът нови коли. И статистиката показва че в периода 2009-2011г. 70% от кражбите на коли са всъщност застрахователна измама. За 2002г. 30% бяха застрахователна измама. *** да спориш с полицаите и застрахователите, че не можело без ключ, че имало чипове. През 2010г. от полицията казаха че у нас всеки месец поне 5 откраднати лизингови коли са застрахователна измама. Схемата е същата разбираш се с крадците те ти броят 30% от цената и изчезват. След 48часа съобщаваш на лизингодателя за кражбата, той не губи нищо колата е 100% застрахована. Лизингодателя или ти връща внесените пари или ти дава нова кола. Вместо да пишете глупости как не можело това да стане, прочетете как става и го приемете.