IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и хечбекът на Datsun

Моделът mi-DO разчита на агрегатите на седана on-DO

Ето го и хечбекът на Datsun

Втори модел на възродената компания Datsun, която принадлежи на алианса Renault-Nissan, бе представен на автосалона в Москва. Хечбекът с 5 врати mi-DO, както и показания по-рано тази година седан on-DO, е предназначен само за пазара в Русия.
Ето го и хечбекът на Datsun
Двете машини са построени на платформата на Lada Kalina. Дължината на mi-DO е 3950 мм, докато при седана on-DO тя е 4337 мм. Останалите габарити – дължина от 1700 мм, височина – 1500 мм и междуосие – 2476 мм, са еднакви и за двата модела.
Ето го и хечбекът на Datsun
Datsun mi-DO е получил същата решетка D-cut както и при седана, но главната му оптика е различна. Моторът обаче е същият – 1.6-литров с 8 клапана и мощност 87 к.с. Той може да бъде комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия или с предлагания като опция автомат с 4 предавки. В базовото оборудване са включени въздушни възглавници за водача и пътника до него, ABS, EBD, усилвател на спирачната система, както и нагряване на седалките и външните огледала.
Ето го и хечбекът на Datsun
Засега няма яснота на цените на новия хечбек, който ще се продава от новосъздадена дилърска мрежа на марката. До 2 години тя трябва да има 100 представителства във всички региони на Русия. Дотогава трябва да излезе и третият модел на Datsun за местния пазар – комби на базата на всъдеходната Lada Kalina Cross.

Снимки: Renault-Nissan

 

Тагове: datsun on-do datsun mi-do
0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    това е маскирана калина2, не виждам смисъл 2 коли с една твехника и различна визия(частична даже)да се продават на пазар на който едната е народната кола, че чак нова диларска мрежа и реклама да се прави...губене на пари според мен ама не разбирам толкова
  • #3
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Путин ( преди 9 години )
    Не е ли базиран на Дачия Сандеро? Каква изгода имат АвтоВАЗ или Рено да проектират отделни платформи за Лада, след като може да се ползват тези от Дачия? Струва ми се, че руснаците просто се срамуват да признаят, че съвременни платформи на Лада няма.
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Приятел, оправи си словореда, че не ти се разбира какво точно искаш да кажеш!
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Браво велик наследник на спортната марка!