IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пистовата Lada Vesta също дебютира в Москва

Машината ще участва в световния шампионат за туристически автомобили

Пистовата Lada Vesta също дебютира в Москва

Освен концептуалния модел Lada Vesta на автосалона в Москва бе показан и състезателен автомобил със същото име, които ще участва догодина в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC).
Пистовата Lada Vesta също дебютира в Москва
За разлика от червената на цвят Priora, с която заводският отбор на АвтоВАЗ се състезава в първенството, новата машина е боядисана в жълто. Това се дължи на смяната на спонсора – вместо с „Лукойл“ производителят вече си сътрудничи с „Роснефт“.
Пистовата Lada Vesta също дебютира в Москва
Техническите данни на новия автомобил засега не се съобщават, но по-рано изтече информация, че мощността му е около 500 к.с. Тестовете на състезателната Vesta ще стартират в началото на януари, като в тима не крият амбициите си с новия модел да атакуват първите места в класирането.
Пистовата Lada Vesta също дебютира в Москва
В момента тимът на АвтоВАЗ заема трето място при производителите в класирането на WTCC, като отстъпва на отборите на Citroen  и Honda. След 8 кръга пилотите Роф Хъф, Михаил Козловски и Джеймс Томпсън са съответно 12-и, 15-и и 17-и в индивидуалното подреждане.
Пистовата Lada Vesta също дебютира в Москва
Снимки: АвтоВАЗ

 

Тагове: wtcc lada vesta
0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    aaa ( преди 9 години )
    eto tova veche e lada,bravo,mn qka.....
  • #4
    28 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Е това вече прилича на истинска кола. Много и се кефя. Съвършенни форми. Биха отивали дори на Мерцедес и БМВ. Не говоря за Тойота, защото дизайнът им е години назад - само завъртулки с някакви неясни идеи - като ги видиш и в първия момент получаваш стрес и си плюеш в пазвата.
  • #3
    4 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кви са тия лепенки вместо фарове бре... да не се окаже накрая някъв 3д принтиран постер :D хахаха много ме радва безпомощността на руснаците. Ако не са рено да им направят 1-2 талиги никви ги няма. ТО е така от край време де - москвича - бмв от миналия век, ладата - фиат от миналия век ... изобщо тия сами май немогат да измислят нищо
  • #2
    28 rate up comment 3 rate down comment
    Един Там ( преди 9 години )
    То тая Лада, като истинска кола бре !!!Бравос на русначетата.Полека, ще направят кола.Въпросът е, тогава "другите" какво ли ще са направили
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Как 500 коня. Глупости говорят като имат ограничение в WTCC и колите са между 300 350 к.с.