IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan разкри версията на 370Z Nismo за Европа

На Стария континент спортното купе ще се предлага с по-слаб мотор и без 7-степенен автомат

Nissan разкри версията на 370Z Nismo за Европа

Купето Nissan 370Z, доработено от ателието Nismo, претърпя фейслифт още през пролетта на тази година, но тогава производителят показа единствено версията за Северна Америка. Сега японците разкриха и модификацията, която ще се предлага в Европа.
Nissan разкри версията на 370Z Nismo за Европа
Както и в САЩ, така и на Стария континент спортното купе е получи обновен екстериор, включващ преработена предна броня с гоеми въздухозаборници и цветни елементи, нови светодиодни фарове, вентилационни отверстия в предните криле, по-компактна задна броня и нови 19-цолови джанти. От Nissan твъдят, че новите аеродинамични елементи осигуряват по-голяма притискателна сила на спортния автомобил в сравнение с конкурентите му.

В интериора са се появили разли предни седалки, които са направени от кожа и алкантара. С тяхната разработка се е занимавала компанията Recaro, като те са създадени изцяло за Nissan 370Z Nismo. Моделът е получил и преработено окачване, което трябва да подобри качествата му на пътя. Измененията са засегнали задните пружини и амортисьори.

Купето се задвижва от 3.7-литровия V6 двигател, който е дефорсиран до 328 к.с. в сравнение с версията за Северна Америка (там тя е 350 к.с.). Моторът работи само с 6-степенна механична скоростна кутия, докато зад океана се предлага и 7-степенен автомат. Ускорението на европейския вариант от 0 до 100 км/ч става за 5.2 секунди.

Продажбите на Nissan 370Z Nismo в Европа ще стартират през септември, като тогава трябва да станат ясни и цените на автомобила.

Снимки: Nissan

Тагове: nissan 370z nismo
0 от 500