IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Mazda подготвят втора роторна суперкола

Премиерата на RX-9 ще се състои на вековния юбилей на марката

В Mazda подготвят втора роторна суперкола

Вече не е тайна, че идеологическият приемник на знаменитата Mazda RX-7 трябва да се появи по случай на 50-годишнината на първата спортна кола на марката с роторен двигател, тоест през 2017 г. Японската компания обаче готви нещо по-грандиозно, което ще покаже на вековния си юбилей през 2020 г.
В Mazda подготвят втора роторна суперкола
Пред изданието Motoring маркетинговият директор на Mazda Ясухиро Аояма призна, че в моделната гама на компанията ще влязат два нови спортни модела с роторни двигатели. За тях вече в Япония са патентовани названията RX-7 и RX-9. Именно втората машина ще се появи през 2020 г., когато освен, че Mazda навършва 100 години, в Токио ще се проведат летните Олимпийски игри.

Аояма призна, че в компанията внимателно наблюдават какво правят колегите им от Nissan и Toyota. Първите вече имат собствена суперкола – GT-R, която се предлага дори в модификация Nismo, докато вторите планират нещо подобно с помощта на BMW. В Mazda не смятат да изостават от съперниците си, но признават, че ще поемат друг път за направата на такъв автомобил.

„В Mazda не сме заинтересовани от създаването на суперкола с хибридно задвижване (б.а. – очаква се такива да бъдат новият GT-R на Nissan, както и приемникът на Toyota Supra). Ние имаме съвсем различно виждане по този въпрос и ще развием нашата концепция. Имайте търпение и ще разберете каква точно е тя“, обясни Аояма.

Снимка: Motoring

Тагове: mazda rx-7 mazda rx-9
0 от 500
  • #7
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Хмм, чудно как някой по-крайни фенове на германското автомобилостроене не са напъплили още темата да вземат да ни обясняват как коелата са откраднати от Гоуфо, фаровете са директно заимствани от Ауди А не знам кое си, линиите са биле стар проект на Вартбург, а технолгиите на задвижването Хер Вурст ги бил измислил още миналия век! :)
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    опа извинявам се за хибридната част - не бях видял че става въпрос за супер кола хибрид
  • #5
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    грозна мазда няма (и счупена май няма освен първото 6)ама този ванкел толкова го разработват и обещават и за 20 години планират да станат 2-3 модела е слаба работа а това е единственото иновативно което предлагатсъщо така тези дни обещаваха дизелов хибрид и изведнъж спря да ги интересува този сегментда не се окаже че и новите ванкели ще са само концепции или ограничени серии
  • #4
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Трябва да я дадат на Top Gear за тест
  • #3
    28 rate up comment 0 rate down comment
    thebrainless ( преди 9 години )
    В последните години, Mazda напипаха много добър дизайн, несъмнено ще е нещо много красиво.
  • #2
    31 rate up comment 1 rate down comment
    Маздю ( преди 9 години )
    Убийствена красота, а с роторният двигател ще цепи мрака. Мазда са велики!
  • #1
    28 rate up comment 0 rate down comment
    фен ( преди 9 години )
    Красота!