IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият седан на Aston Martin свали камуфлажа

Лимузината ще се продава под марката Lagonda

Новият седан на Aston Martin свали камуфлажа

Изданието Autocar публикува снимки на новия луксозен седан на компанията Aston Martin, който ще се продава под мараката Lagonda.
Новият седан на Aston Martin свали камуфлажа
Автомобилът е заснет по време на тестове в Оман и това никак не е случайно, тъй като в компанията планират да продават тези машини именно в Близкия Изток. Моделът няма да се предлага масово, а само на специални клиенти, които ще получат индивидуални покани от производителя.

Седанът е изграден на същото алуминиево шаси VH, на което са направени всички модели на Aston Martin от 2001 г. насам. Под капака на машината е разположен 12-цилиндров бензинов мотор с обем 5.9 литра. Същият агрегат се поставя на обновения хечбек Rapide S, като мощността му е 560 к.с.

Двигателят работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия ZF. При хечбека Rapide S ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4.4 секунди, но се очаква при седана Lagonda това да отнеме малко повече време.
Новият седан на Aston Martin свали камуфлажа
Всички бройки на  Aston Martin Lagonda ще бъдат сглобени ръчно в завода в Хейдън (Вбр). Официалната премиера на седана е насрочена за средата на 2015 г.

Снимки: Autocar

Тагове: aston martin lagonda
0 от 500