IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новата Skoda Fabia

Моделът е по-лек и по-икономичен от предшественика

Това е новата Skoda Fabia

Чешката компания Skoda разпространи първите официални снимки на новото поколение на модела Fabia, чиято премиера пред публика ще се състои на автосалона в Париж.
Това е новата Skoda Fabia
Новата генерация на Skoda Fabia е построена на платформата PQ26, която използва и обновеното Polo на Volkswagen, показано в началото на тази година. Благодарение на промените новата Fabia е отслабнала със средно 65 кг., като базовият модел тежи точно 980 кг.

Официална информация за размерите на модела все още не е разпространена, но по-рано бе обявено, че новото поколение ще бъде с 90 мм по-широко и с 30 мм по-ниско от предшественика.

Що се отнася до дизайна, той е заимстван от концепцията VisionC и е създаден в унисон с новите модели на марката. Интериорът остава загадка, но се очаква да предлага множество възможности за персонализация.
Това е новата Skoda Fabia
Новото поколение Skoda Fabia се задвижва от нова гама двигатели, отговарящи на стандарта Евро6. Това са 3- и 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, които вече познаваме от Volkswagen Polo.

Бензиновите предложения стартират с новия 1.0-литров MPI двигател, който заменя настоящия 1.2-литров. Новият мотор предлага 60 или 75 к.с., като и в двата случая въртящият момент е 90 Нм. По-мощните бензинови версии се задвижват от 1.2-литровия TSI двигател, достъпен с 90 или 110 к.с.

Гамата от дизелови мотори е представена от само един агрегат - 1.4-литров TDI, който заменя настоящите 1.2 и 1.6 TDI. Агрегатът е наличен в три версии - 75, 90 или 105 к.с., като предлага по-нисък разход на гориво от старите двигатели с аналогична мощност. Конкретни цифри не се посочват, но пък става ясно, че в края на 2015 година ще се появи екологичната Fabia Greenline, при която потреблението ще бъде едва 3.1 л/100 км - 82 гр/км. вредни СО2 емисии.

Всички подробности ще бъде разкрити в началото на октомври, когато ще се състои премиерата на модела.
Това е новата Skoda Fabia
Снимки: Skoda

Тагове: skoda fabia
0 от 500