IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как новото BMW i3 паркира само

Електромобилът не се нуждае от шофьор за тази задача (Видео)

Вижте как новото BMW i3 паркира само

Румънски журналисти направиха нестандартно представяне на новата система Parking Assistant, предлагана за електрическия BMW i3. Технологията не се нуждае от помощта на шофьор, като е способна напълно сама да извърши всички маневри.
Вижте как новото BMW i3 паркира само
Снимка: Porcisteanu / YouTube

Румънските журналисти представят възможностите на Parking Assistant по доста атрактивен начин. Шофьорът стартира система и след това излиза навън през прозореца на колата. А електрическото возило само довършва всички необходими маневри за паркирането.

Parking Assistant системата на BMW i3 използва радар, монтиран от дясната страната на колата, който сканира за подходящи места за паркиране. Когато такова пространство бъде засечено, системата сама извършва паркирането.

Както обясняват румънците, ако Parking Assistant вече е активирана, шофьорът може спокойно да напусне автомобила. Както изглежда обаче, трябва да го направи през прозореца, тъй като отварянето на вратата вероятно ще прекрати маневрата.




BMW i3 излезе на пазара в края на миналата година. Автомобилът се предлага в две версии - напълно електрическа и такава, която разполага с допълнителен бензинов двигател, работещ като генератор на електрическа енергия. И при двата модела мощността е 170 к.с., а въртящият момент - 250 Нм. С едно зареждане максималният пробег на i3 е между 130 и 160 км. При версията i3 REX, разполагаща с допълнителен 650-кубиков бензинов двигател с два цилиндъра, автономията се увеличава до над 300 км.

За зареждането на батериите са необходими около 6 часа, като има вариант и за бързо зареждане до 80%, което отнема по-малко от 30 мин.

Платформата на екологичната кола е изградена от алуминий, а пътническата клетка e от карбонов композит.

Цените на BMW i3 в Германия стартират от 34 950 евро за напълно електрическата версия.

Още за BMW i3

Тагове: bmw i3 parking assistant
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 5 rate down comment
    to ( преди 9 години )
    тези дни се прибирам с нея след работа до хотела. Ускорението е невероятно от 0-50/60 км/ч особено. Държи се на пътя чудесно и за градска кола наистина е чудесна
  • #3
    12 rate up comment 14 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    Vie otkrihte America!Lexus i Toyota otdavna[7-8g.] imat v midelite si parking assistant!Golyama "novina"
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 9 години )
    Колата е супер, ама ми е малко странно да гледам как колата сама се паркирва, докато няма никой вътре. Обземат ме смесени чувства! Хем на кеф, хем на страх! Иначе в малък град, където се минават по 20-30 км. на ден, колата спокойно ще кара 3 до 4 дена, без да се зарежда!
  • #1
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За градски автомобил е идеална!