IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru пуска още един спортен седан

Моделът WRX S4 ще бъде представен на 25 август

Subaru пуска още един спортен седан

Компанията Subaru показа първото изображение на новия си седан WRX S4, чиято официална премиера ще се състои на 25 август в Япония.
Subaru пуска още един спортен седан
Японците не дадоха подробности за модела, но се знае, че индексът S4 в името символизира 4 основни качества на машината -  sports performance (спортно представяне), safety performance (безопасност), smart driving (умно управление) и sophisticated feel (усъвършенствано усещане).

Третият член на семейството, в което влизат още Subaru WRX и Subaru WRX STI, ще разчита на LED светлини, двигател тип „боксер“, задвижване на четирите колела и пакет за безопасност EyeSight от ново поколение.

Засега се знае, че WRX S4 ще се предлага със сигурност на 3 пазара – в Япония, САЩ и Австралия. Той ще бъде оборудван с 2.0-литров боксер, развиващ 272 к.с. и 349 Нм въртящ момент. В Япония 4-цилиндровият агрегат ще се предлага в две версии – с 6-степенна механична скоростна кутия и със спортен вариатор Sport Lineatronic CVT.

Новите седани на Subaru – WRX и WRX STI, дебютираха през ноември 2013 и януари 2014 г. Първият разчита на същия 2.0-литров мотор с 272 к.с., докато STI-модификацията разполага с 2.5-литров агрегат с мощност 305 к.с., който работи с 6-степенна механична трансмисия.

Снимка: Subaru

Тагове: subaru wrx st4
0 от 500
  • #27
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    майстор на субару , щом си маистор на субару имаш много работа в сервиза
  • #26
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    мой приятел имаше Форестер. В багажника имаше винаги тубичка с масло. На хиляда километра сипваше по един литър и ми обясняваше, че това е нормално и съм ***, че му се подигравам. Сега си купи Ауди А6 комби 2000 година и ми се оплака, че маслото не мърда и яавно смазването на двигателя не е добро щом не харчи масло
  • #25
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    мой приятел имаше Ауди А6 комби 2000 година. В багажника имаше винаги тубичка с масло. На хиляда километра сипваше по един литър и ми обясняваше, че това е нормално и съм ***, че му се подигравам. Сега си купи Форестер и ми се оплака, че маслото не мърда и яавно смазването на двигателя не е добро щом не харчи масло ...
  • #24
    9 rate up comment 2 rate down comment
    майстор на субару ( преди 9 години )
    хора които си нямат и най малка представа за субару, да не вземат думата, защото стават смешни.
  • #23
    10 rate up comment 0 rate down comment
    nikito_blend ( преди 9 години )
    Баварски, аз карам Мазда и никога не съм и доливал масло. Така че не виждам какво има за хвалене.
  • #22
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Данчо ( преди 9 години )
    Очаква се двигателя да се вземе от прототипа Levorg - 2.0т 300к.с. 400Н.м.(+32к.с. и +50Н.м спрямо WRX). Също така ще бъде оборудвана стандартно с Sport Lineartronic CVT със 8 виртуални съотношения (демек скорости). Ръчна дори не се очаква, защото след това ще обявят Manual Only STI, което ще е модификация само с ръчни скорости, която ще бъде оборудвана с 2.0 двигател, а не с досегашния 2.5. Колите ще бъдат JDM only. Това означава Japanese Domestic Market, т.е за Япония и само с десен волан.
  • #21
    3 rate up comment 4 rate down comment
    iaroslav stanchev ( преди 9 години )
    6A13TT, Ланча Делта С4 е рали кола,от която са произведени най-много 15 бройки.Има серийна Ланча Делта.Както има Ауди Спорт куатро,но няма серийно Ауди Спорт куатро С1.Ако наистина индекса S е патентован от Ауди,Суби може и да има проблеми.Но едва ли от Субару са толкова ***,че да пуснат модел без да проверят дали индекса не е под защита на авторско право.
  • #20
    8 rate up comment 11 rate down comment
    100йо ( преди 9 години )
    Айдеее, още една масларка, която ще я разпукат кой къде я хване.
  • #19
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тази модификация ще е само за Японския пазар. Очаква се това да е "луксозен" WRX, който ще е ориентиран към градско шофиране. Доказателство за това е системата EyeSight, която е неизползваема при пистови и състезателни условия. Субару имат стара традиция да пускат специални разработки на любимите си модели на собствения пазар. Ще се обърне внимание най-вече на комфорта и сигурността, вероятно ще има технически подобрения под капака, но те няма да са на нивото на Сти.
  • #18
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И S4 и RS4 да го кръстят, Ауди няма да стане.