IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Superb ще е първият зареждащ се хибрид на Skoda

Модификацията ще използва агрегата на последния VW Passat

Новият Superb ще е първият зареждащ се хибрид на Skoda

Новото поколение на Skoda Superb ще стане първият хибрид на чешкия производител, който ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. Това обяви изданието Autocar, според което моделът ще се появи през 2016 г.

Новият Superb ще е първият зареждащ се хибрид на Skoda

Новото поколение на Skoda Superb ще се различава коренно от своя предшественик. Флагманът на марката ще порасне на размери и ще получи принципно нов дизайн. Очаква се той да бъде в стила на концепта Skoda Visison (на снимката), който бе показан на автосалона в Женева.

Хибридната модификация на Skoda Superb ще използва силовия агрегат на показаното неотдавна ново поколение на Volkswagen Passat. Това означава, че машината ще бъде задвижвана от 1.4-литров турбо-двигател с мощност 150 к.с. и електромотор, развиващ 109 к.с. Очаква се ускорението от 0 до 100 км/ч при хибридния Superb да бъде като това на Passat – около 8.0 секунди. Само на електричество машината ще може да измине 50 км.  

Като цяло при създаването на новата Skoda Superb чехите ще взаимстват много компоненти от Passat, в това число и моторната гама. Вече се знае, че флагманът на марката ще остане без 3.6-литровия си V6 двигател, който ще бъде заменен от по-компактен турбо-агрегат.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda superb
0 от 500
  • #8
    10 rate up comment 6 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Е, аз два пъти си купих лична нова кола от марките, които харесвам, а именно Форд. Шкода също не е за изхвърляне и в началото дори се бях насочил към тях, както и към Тойота между другото, но условията за покупка и цените бяха най-добри при Мото Пфое. Ей и затова сега не съм нито с Шкода, нито с Тойота, а съм си с втори Форд, пак от магазина. Така, че когато човек се замисли разбира, че нито Тойота, нито Шкода са изгодни за покупка в България.
  • #7
    24 rate up comment 6 rate down comment
    normalen ( преди 9 години )
    Колко от вас са си купили чисто нова кола, от марките които харесвате ? Пожелавам да ви се случи някой ден ! Пожелавам го отново и на себе си ! Имам нова Шкода Супърб и съм доволен. Доволен съм и от дизайна, доволен съм от пространството в купето, доволен съм от безпроблемната работа на колата, доволен съм и от разхода. Екстрите са такива за каквито съм отделил пари (климатроник, DSG, дизел). Меко казано съм доволен: разумна цена + данъчен кредит !
  • #6
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За връщане на гориво не знам къде си го прочел, Вероятно никъде, както почти всико при теб опира до това което си представяш. Но ако ускорението е 8 сек. Значи ще е доста по-бързо от Приус, за външен вид няма да коментирам, там приза при най-грозните коли на планетата държи Приус. Автономия от 50км. само на ток, говори, че изобщо няма да е се включи ДВГ при 20 километровата обиколка на Нюрбургринг, така, че спокойно може да обиколи два пъти ринга само на ток, тоест и тука ще бие жалкия рекорд на Тойота. Така, че съвсем нормално е да си кисел, от тази Шкода.
  • #5
    14 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Този *** не може да се мери и с изгорелите газове на Тойота.
  • #4
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да, анонимнии! Дори се спекулира, че ще ВРЪЩА гориво в резервоара както вече сме виждали от vw.
  • #3
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Феновете на Тойота изреваха. И как няма, това нещо върви доста повече от Приус, изглежда доста по-добре от Приус, вероятно ще струва и по-малко от Приус и най-важното ще направи за смях рекорда на Приус на Нюрбургринг. Ще направи не една а две обиколки на Нюрбургринг, с по-голяма скорост и с 0 литра разход на гориво.
  • #2
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Прилича малко на депресирана светулка, но пък цената не е лоша, феновете на ВАГ ще я лапат като топъл хляб!
  • #1
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Пешо-хибрида ( преди 9 години )
    Пак ще си ги раздават в шоурумовете, като служебни. Ще сложат по една на витрината да могат клиентите да е гледат, но никой няма да си е купи, като знае, че те един нормален автомобил не могат да направят, а какво остава за високо-технологичен хибрид.