IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo V40 излиза с 320 к.с.

Модификацията Polestar ще получи 2.0-литров турбо-мотор от семейство Drive-E

Volvo V40 излиза с 320 к.с.

Новият хечбек Volvo V40 ще получи двигател с мощност 320 к.с. Това съобщава изданието Auto Express, което се позовава на свои източници в скандинавския производител.
Хот-хечът Volvo V40 ще разчита на 320 к.с.
Машината ще бъде разработена съвместно с поделението Polestar и ще разчита на 2.0-литров бензинов турбо-мотор от семейството Drive-E. Същият двигател ще се предлага и на новото поколение на 7-местния кросовър XC90.

При хот-хеча агрегатът ще развива 320 к.с., което ще позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за около 6 секунди. Максималната скорост на автомобила ще бъде ограничена на 250 км/ч. Освен по-мощният мотор моделът ще получи пренастроено окачване с по-твърди пружини, амортисьори Ohlins, усилени стабилизатори и спирачки Brembo.

Засега не се знае дали автомобилът ще има система за задвижване на четирите колела. Топ версията на модела - V40 Cross Country T5, разполага с такава, така че почти сигурно и хот-хечът ще бъде снабден с нея.

Снимка: Volvo

Тагове: volvo v40 polestar
0 от 500