IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo разкри двигателите на XC90

Моделът ще предлага и хибридна plug-in версия

Volvo разкри двигателите на XC90

Volvo разкри двигателите на XC90
Снимка: Volvo

Шведската компания Volvo разкри гамата от двигатели за следващото поколение XC90. Моделът, чиято премиера ще се състои след месец, ще се обзавежда само с четирицилиндрови мотори. Ще бъде налична и хибридна plug-in версия.

Дизеловите предложения ще бъдат четирицилиндровите D5 и D4. Първият генерира 225 к.с. и 470 Нм, като обещава среден разход на гориво от 6 литра на 100 км. Второто предложение предлага 190 к.с. и 400 Нм, като изразходва средно по 5 л/100 км.

Базов сред бензиновите мотори ще бъде двигателят Т5, който генерира 254 к.с. и 350 Нм. По-мощният Т6, който разполага с компресор и турбина, доставя 320 к.с. и 400 Нм. Информация за потреблението на гориво на бензиновите двигатели все още не е разпространена.

Най-любопитният задвижващ агрегат на новото XC90 носи означението T8. Това е хибриден агрегат, който съчетава бензинов двигател, електромотор и батерии, които могат да се зареждат в електрическата мрежа. Бензиновият двигател е 2.0-литров с четири цилиндъра, като разполага с компресор и турбина. Той задвижва предните колела, докато електромоторът с мощност 80 к.с. отговаря за задвижването на задния мост. Общата мощност на системата е 400 к.с. и 640 Нм. Само на електричество тази модификация може да измине около 40 км.

Освен нови двигатели, новият XC90 ще получи нова платформа и нови технологии. Премиерата на модела ще се състои през август.

Още по темата:
Интериорът на новото Volvo XC90
Volvo настройва новото XC90
Новото Volvo XC90 ще пази нервите на шофьора... и лосовете
Volvo слага край на пътните инциденти

Тагове: volvo xc90
0 от 500