IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo настройва новото XC90

Журналисти успяха да изпробват кросовъра при минусови температури

Volvo настройва новото XC90

Компанията Volvo завърши първата част от изпитанията на новия си кросовър XC90 в условията на студено време. Тестовете бяха проведени на секретен полигон, разположен в близост до Северния полярен кръг, а сега ще продължат в държави с топъл и влажен климат.

Volvo настройва новото XC90
В изпитанията участваха и журналисти от изданието Autocar, които споделиха своите впечатления от автомобила. До неговото излизане остават 12 месеца, като към момента шасито е настроено на 80 %, а като цяло кросовърът е готов на 65 %. В основата на модела е новата платформа на Volvo – SPA, чиято дължина може да варира от 4.55 до 5.07 м. На нея ще бъдат изградени новите автомобили от сериите 40 и 60.
Volvo настройва новото XC90
В конструкцията на XC90 е използвана преднимно високоякостна стомана, но въпреки това от Volvo твърдят, че моделът ще бъде най-лекият представител в своя клас. В сравнение със своя предшественик автомобилът ще бъде с около 100 мм по-дълъг и с около 20 мм по-широк, като това ще го направи по-устойчив и по-просторен. На втория ред в салона ще има повече място за краката, а на третия ще може спокойно да се намести и възрастен пътник.
Volvo настройва новото XC90
Засега Volvo тества новото XC90 с два силови агрегата от семейството VEA (Volvo Engine Architecture). Единият от прототипите разполага с бензинов двигател с турбина и механичен компресор, а вторият е дизеловият 2.0-литров мотор с мощност 163 к.с., познат от S60. И двата двигателя са комбинирани със система за задвижване на четирите колела.
Volvo настройва новото XC90
Вече се знае, че от Volvo се отказват от 5 и 6-цилиндровите мотори за сметка на тези с 4 цилиндъра. Според представителя на Autocar, който успя да изпробва новото XC90, това по никакъв начин не се отразява на поведението на модела, както и на звука, издаван от двигателите по време на движение.
Volvo настройва новото XC90
Новости има и в салона на всъдехода, където седалките са станали далеч по-тънки от сегашните, като същевременно предлагат доста повече възможности за регулиране. Сред тях е опция за разширяване на опората на гърба. В интериора е включен и 9.5-инчов дисплей на информационно-развлекателната система.

Снимки: Autocar

 

Тагове: volvo xc90
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Вземи си 2:)
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    noone ( преди 10 години )
    В грешка си. Цените ще са от 90к лева нагоре, т.е. изгоден в класа си. Също така ти гарантирам, че както с предното поколение и хс60,квотите за бг ще са изчерпани за 6 месеца напред в началото. Аз лично ще опитсм да взема еднин от първите внесени, 100 про ще си струва
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    az ( преди 10 години )
    И като ти резнат Мото-пфое цена 120-140 000 лв. ще ти се стори абсолютна пръчка
  • #1
    16 rate up comment 0 rate down comment
    V50 ( преди 10 години )
    Ммм, само добри новини.Чакам с нетърпение да му махнат камуфлажа.Новата линия загатната в концептуалните модели е страшно красива.Увеличили са и мястото за пътниците отзад, както и тези на 3-я седалки.Новите двигатели, комбинирани с 8 степенния автомат са с доста намален разход.Страхотия..