IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen разкри и интериора на DS 6WR

Луксозният SUV излиза на пазара през септември

Citroen разкри и интериора на DS 6WR

Френският автомобилен производител Citroen изчисти всички въпросителни около модела DS 6WR. След като през април бяха представени техническите характеристики и първите снимки на ектериора на колата, сега компанията ракзкри и вътрешността на своя луксозен SUV.
Citroen разкри и интериора на DS 6WR
Снимка: Citroen

Интериорът на DS 6WR е обшит с комбинация от кожа и плюш, която откриваме както по седалките и корите на вратите, така и по таблото, централата конзола и волана. Декоративните елементи са изработени от полиран алуминий (най-вероятно имитация), а за контраст е добавено амбиентно LED осветление в червен цвят.

Дивият, но изискан премиум SUV, както в Citroen определят модела, заема много от дизайна на концепцията Wild Rubis. Размерите на машината са сравнително компактни - дължината достига 4.55 метра, широчината е 1.86 м., а височината - 1.61 м. Разстоянието между двете оси е 2.73 метра, а джантите са 19-инчови.

Предната част на новия модел е повлияна от наскоро представения седан DS 5LS. Тук обаче личат офроудърските амбиции, които се подчертават от допълнителните предпазни елементи по броните, арките на клинците и страничните прагове. А за по-високото позициониране на модела говорят хромираните акценти, LED светлините и компонентите в матов черен цвят.

Новият SUV на Citroen не разполага със задвижване на четирите колела. Вместо това французите са интегрирали системата Grip Control, която предоставя "оптимално сцепление при всякакъв терен". Задвижващите агрегати са два бензинови - e-THP 160 със 160 к.с. и THP 200 с 200 к.с., но се окачва да има и дизелова модификация, както и хибрид. Трансмисията е автоматична с 6 степени.

Производството на DS 6WR ще се осъществява в Китай. На този пазар моделът ще бъде наличен още през септември. От 2015 година автомобилът ще бъде въведен и на други пазари, сред които и Европа.

С този нов модел компанията PSA показва как ще се развиват луксозните й модели. Както вече бе обявено, французите планират да разделят марката Citroen на две. Citroen ще предлага по-евтините модели, докато линията DS ще заложи на ексклузивността и разкоша.

Тагове: citroen ds 6wr
0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Висока, голяма кола със сериозен просвет, ако не е 4Х4 е много опасна в конструктивно отношение. Вярно казват хората - гъзарията убива.
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако целта на такива коли е да се използват в града, то тогава защо ги правят да мязат на джипове?
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Я ( преди 9 години )
    Обаче при хибрида има задвижване на 4/колела предни с маторя и задни ел.маторя !!! Така че ...........
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    iaroslav stanchev ( преди 9 години )
    Какво толкова сте го захапали Ситроена?Не изглежда никак зле.Пък и за suv наложително ли е да бъде 4х4?Пък и на такава талига и се слага двойно не за проходимост,а за стабилност и по-добро управление.То самото значение на тези коли е да са практични,градски автомобили със спортна насоченост.Който иска проходима кола за из къра и гората има Г-клас,ЛК,Ленд ровери,куатро и дори Уазки.
  • #14
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Le DеeSse - Богинята ( преди 9 години )
    Това е истинската френска кола - не като онова с ***.ката на капака!
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Някъде да пише че колите прозведени в китей ще се внасят в Ервопа!!! Не! Пише въведен в Европа. Не че ще се правят в Китай и внасят в Европа!
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    или толкова се поръчва или толкова работи това 4х4 щом директно са го махналипредполагам че е някакъв по-умен блокаж на диференциала, и от форд имат нещо подобно майНе очаквах от тях да започнат да правя колите за европа в китай - сега ще съсипят качеството
  • #11
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Добре са павирали седалките...
  • #10
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Някой гледал ли е как действа тази система грип контрол. Мога да каже че това е в пъти по добър вариант от това да е 4х4 точно в този случай не говорим за истински джипове. Със сигурност тази система ще ти спести най вече в разхода. Няма никакъв смисъл от 4х4 в цивилни условия. За какво ти е това? Тази система е много хитра направена.
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тия пак с трици маймуни искат да ловят.