IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen разкри и интериора на DS 6WR

Луксозният SUV излиза на пазара през септември

Citroen разкри и интериора на DS 6WR

Френският автомобилен производител Citroen изчисти всички въпросителни около модела DS 6WR. След като през април бяха представени техническите характеристики и първите снимки на ектериора на колата, сега компанията ракзкри и вътрешността на своя луксозен SUV.
Citroen разкри и интериора на DS 6WR
Снимка: Citroen

Интериорът на DS 6WR е обшит с комбинация от кожа и плюш, която откриваме както по седалките и корите на вратите, така и по таблото, централата конзола и волана. Декоративните елементи са изработени от полиран алуминий (най-вероятно имитация), а за контраст е добавено амбиентно LED осветление в червен цвят.

Дивият, но изискан премиум SUV, както в Citroen определят модела, заема много от дизайна на концепцията Wild Rubis. Размерите на машината са сравнително компактни - дължината достига 4.55 метра, широчината е 1.86 м., а височината - 1.61 м. Разстоянието между двете оси е 2.73 метра, а джантите са 19-инчови.

Предната част на новия модел е повлияна от наскоро представения седан DS 5LS. Тук обаче личат офроудърските амбиции, които се подчертават от допълнителните предпазни елементи по броните, арките на клинците и страничните прагове. А за по-високото позициониране на модела говорят хромираните акценти, LED светлините и компонентите в матов черен цвят.

Новият SUV на Citroen не разполага със задвижване на четирите колела. Вместо това французите са интегрирали системата Grip Control, която предоставя "оптимално сцепление при всякакъв терен". Задвижващите агрегати са два бензинови - e-THP 160 със 160 к.с. и THP 200 с 200 к.с., но се окачва да има и дизелова модификация, както и хибрид. Трансмисията е автоматична с 6 степени.

Производството на DS 6WR ще се осъществява в Китай. На този пазар моделът ще бъде наличен още през септември. От 2015 година автомобилът ще бъде въведен и на други пазари, сред които и Европа.

С този нов модел компанията PSA показва как ще се развиват луксозните й модели. Както вече бе обявено, французите планират да разделят марката Citroen на две. Citroen ще предлага по-евтините модели, докато линията DS ще заложи на ексклузивността и разкоша.

Тагове: citroen ds 6wr
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Еха, ще го произвеждат в Китай и ще го внасят в Европа. Виакте че немските премуми били китайски, те поне произвеждат в Китай само за пазара в Китай.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    q vij 4tiq abzac ot statiqta!
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Сляп ли си? ( преди 9 години )
    "Новият SUV на Citroen не разполага със задвижване на четирите колела. Вместо това французите са интегрирали системата Grip Control, която предоставя оптимално сцепление при всякакъв терен".
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В статията никъде не пише дали ще има или не 4х4 в момента на еъркрос-а се предлага 4х4 следователно почти ситурно и за този ще има опция
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    полезна - данеобходима - неникога не съм карал кола 4х4 и никога не съм затъвал няма кал няма сняг дори с 1000 кубикова корса се качих на витоша през зимата след като 2 мерцедеса мл бяха затънали
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    IT ( преди 9 години )
    Проблемът е че тук не се предлага и като опция :) Аа въпросното возило се цели в премиум сегмента...цената му със сигурност няма да е малка а тези който ще могат да си го позволят определено ще искат новото им СУВ да е 4х4 :))....иначе дори и да не правиш сериозен офроуд системата е доста полезна през зимата ;))
  • #2
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    на почти всизки съвременни сув-ове 4х4-то е опция която много хора не си поръчвата и предвид че тези коли едва ли някога ще излязат на по-лош път от чакъл не им и трябва а и ако кадърен шофьора и има хубави гуми 4х4 не ти трябва ако не караш истински офф-роуд а за там няма да си вземеш лъскав сув а някоя Г класа или Паджеро
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    IT ( преди 9 години )
    Ммммм....e..ти faila...СУВ с претенции за луксозен не разполага със 4ж4 задвижване !?!?! Иначе не изглежда зле, но с такива недомислени модели ПСА няма да излезе от батака :)))