IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изоставени в Дубай

Луксозни, спортни и редки машини прашасват по улиците на богатата държава

Изоставени в Дубай

Докато в повечето части на света автомобилните фенове могат само да мечтаят за коли като Ferrari и Lamborghini, в Дубай екзотичните машини събират прах по улиците.
Изоставени в Дубай
Не за първи път попадаме на снимки на изоставени в страните от Обединените арабски емирства автомобили. Този път обаче става дума не само за нови модели, а и за такива, които вече са рядкост.

Причината подобни коли да бъдат зарязвани не е известна, но най-вероятно е свързана с високия стандарт на живот в Дубай, облагодетелстван от бързите и лесни пари, които носи петролът. Автомобилни издания твърдят, че ремонтът на екзотичен автомобил в Дубай коства доста пари, като затова повечето собственици на подобни автомобили предпочитат просто да ги зарежат и да преминат на следващата си суперкола.

Неотдавна писахме и за изоставено на паркинг Ferrari Enzo. Въпросният представител на модела, който е произведен в само 400 екземпляра, е бил зарязан заради дългове и неплатени глоби.
Изоставени в Дубай
Някои от изоставените автомобили обаче получават втори шанс. Местните закони позволяват конфискуване на всяка кола, която не е потърсена за период от шест месеца. След това въпросните машини се предлагат на търг, където, надяваме се, намират по-добри стопани.
Изоставени в Дубай
Някои от зарязаните коли се превръщат кофи за смет, а други - в рекламни табели
Изоставени в Дубай
Снимки: Emirates24|7

 

0 от 500
  • #20
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Range бил надежден ?!?!?!?!?! Моля ти се не говори глупости , рейндж е супер проблемен автомобил...
  • #19
    18 rate up comment 2 rate down comment
    iaroslav stanchev ( преди 9 години )
    От бай камилар какво да очакваш?Автомата и пата кюта,колана с ТНТ на кръста и Аллах акбар.Те оня ден слязоха от камилите и се качиха в коли.Като им свърши петрола всичко ще изоставят и пак ще се качат на камилите.
  • #18
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бързите и лесни пари винаги водят до... *** работа!
  • #17
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Modern ( преди 9 години )
    То в една Гърция, като духне и след 3 дни колата е кафява с 1 цантим прашоляк.
  • #16
    11 rate up comment 3 rate down comment
    GTE ( преди 9 години )
    Не всичко е тотално изоставено, 3 - 5 дни и да се случи прашен вятър и всичко започва да изглежда като забравено от дълго.
  • #15
    11 rate up comment 8 rate down comment
    НеДошо ( преди 9 години )
    Момчета, не пишете глупости че се излагате, в пустинята единствено Toyota Land Cruiser i Nissan Patrol се справят, няма Range Rover, няма Mercedes, няма Jeep, другите пид***лски джипчета изобщо няма да споменавам.
  • #14
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    От сега нашто джамбаз потрива доволно ръчички - утре в обявище да не се появи нещо от сорта - "Запазено Фирари, на малко километри карано от жевата на шеф на кладенец само събота и неделя до местния мол и до училището"? :)
  • #13
    27 rate up comment 2 rate down comment
    естет ( преди 9 години )
    Така става, когато си свръхзадоволен, спираш да оценяваш нещата, които притежаваш.
  • #12
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Гнойно Ангинов ( преди 9 години )
    Принципно си прав "новвнос", но в случая не става дума за араби, колите са изоставени от чужденци, кредитни милионери и хора на топ позиции, който по време на кризата са се разкарали от там, че законите са малко суровички и сега щяха да са в някои зандан с главата надолу провесени и по 100 камшика на голо през ден :)))) Макар и с пари и богатство арабските страни са си варварски
  • #11
    30 rate up comment 2 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    Като *** с пари, същите са арабелите.