IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изоставени в Дубай

Луксозни, спортни и редки машини прашасват по улиците на богатата държава

Изоставени в Дубай

Докато в повечето части на света автомобилните фенове могат само да мечтаят за коли като Ferrari и Lamborghini, в Дубай екзотичните машини събират прах по улиците.
Изоставени в Дубай
Не за първи път попадаме на снимки на изоставени в страните от Обединените арабски емирства автомобили. Този път обаче става дума не само за нови модели, а и за такива, които вече са рядкост.

Причината подобни коли да бъдат зарязвани не е известна, но най-вероятно е свързана с високия стандарт на живот в Дубай, облагодетелстван от бързите и лесни пари, които носи петролът. Автомобилни издания твърдят, че ремонтът на екзотичен автомобил в Дубай коства доста пари, като затова повечето собственици на подобни автомобили предпочитат просто да ги зарежат и да преминат на следващата си суперкола.

Неотдавна писахме и за изоставено на паркинг Ferrari Enzo. Въпросният представител на модела, който е произведен в само 400 екземпляра, е бил зарязан заради дългове и неплатени глоби.
Изоставени в Дубай
Някои от изоставените автомобили обаче получават втори шанс. Местните закони позволяват конфискуване на всяка кола, която не е потърсена за период от шест месеца. След това въпросните машини се предлагат на търг, където, надяваме се, намират по-добри стопани.
Изоставени в Дубай
Някои от зарязаните коли се превръщат кофи за смет, а други - в рекламни табели
Изоставени в Дубай
Снимки: Emirates24|7

 

0 от 500
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 9 години )
    Когато си правите труда да напишете статия поне се постарайте повече. Напълно ясно е защо изоставят колите и не е само от чужденци, а и местното население и причината са твърде високите данъци, които трябва да плащат за тях.
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    az ( преди 9 години )
    samo 4e tezi koli v prednata statiq pisheshe ,4e sa izostaveni ot 4ujdenci koito ne mogat da pla6tat danacite..taka 4e ne arabite izostavat tezi koli
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гогича ( преди 9 години )
    Така става, когато изведнъж дадеш на пещерняци, живеещи още в Средновековието милиарди...
  • #27
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Баш реплика си е!http://priceofhistoys.com/category/ferrari-f40/
  • #26
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Внайко Всезнайков ( преди 9 години )
    На почти всяка супер кола вече се правят РЕПЛИКИ! :) Така е и с Ферарито на първата сника :(Като цяло много добра работа (наистина в началото ме заблуди) но като се вгледах в прозорците го хванах! Всяка реплика си има пропоски в някои случеи по-набиващи се на очи а в някои почти 1 към 1 (това е от вторите).http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_F40 ПО ЯСНО ОТ ТОВА НАКЪДЕ?!
  • #25
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Знайко Всезнайков ( преди 9 години )
    *** там нема ли айдуци бе?!?Верно че е арабска държава ама все пак......
  • #24
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това на първата снимка НЕ Е Ферари Ф40, вмгледайте се внимателно в някой то детайлите и ще забележите, че при тази кола на снимката няма някой отличителни черто на истинското Ф40....
  • #23
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    значи туристите са им по важни от деца им ли защото явно младежите това карат
  • #22
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    стига сте разправяли че арабите изхвърлят тези коли заради тойоти вижте статията за университетския паркинг в емирстватаhttp://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/21396-kakvi-koli-karat-studentite-v-dubai/защото и тук не виждам да има много тойоти
  • #21
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    https://***.youtube.com/watch?v=lqJDuZIcQ34