IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи полет с Honda

Самолетът на компанията премина успешно изпитанията, очаква сертифициране

Първи полет с Honda

Първият самолет Honda завърши успешно своя първи полет, съобщават от Honda Aircraft Company. Летателният апарат очаква сертифициране и трябва да бъде въведен на пазара през 2015 г.
Първи полет с Honda
Първият полет на HondaJet стартира от международното летище Триад Пиемонт в Северна Каролина, САЩ. Той продължи 84 минути, като самолетът се издигна на височина от 4700 метра и разви скорост от 640 км/час, съобщават от компанията. Целта на полета е била проверка на авиониката, работните характеристики, въздушните спирачки и други.

Тестът е преминал успешно, като към момента HondaJet очаква сертифициране от Федералната авиационна администрация. Компанията вече има 9 готови самолета и е напълно готова да осъществи първите доставки към клиенти.
Първи полет с Honda
HondaJet бе представен за първи път на специализирано изложение в Женева, Швейцария. Летателният апарат, определян като "спортна кола за небето", може да превозва до 7 души и да поддържа максимална скорост от 770 км/час. Той лети на максимум 13 000 метра височина и изминава над 2 100 км. с напълно заредени резервоари.

Фюзелажът на HondaJet е изработен от карбонов композит, който е по-лек и по-здрав от алуминия, използван в други подобни самолети. А пилотската кабина е пригодена за използване от един или двама пилоти.

Едно от най-видимите нововъведения в японската машина са двигателите GE Honda HF120, които са разположени над крилата. При повечето подобни самолети двигателите са поставени на опашката или под крилата. Според създателите на HondaJet това решение прави самолета по-просторен, а кабината - по-тиха.

"Самолетът е резултат от 20-годишни задълбочени изследвания. Той е един от най-тихите и икономични малки самолети в света", заявиха производителите по време на премиерата.

Honda Aircraft Company планира да произвежда между 70 и 100 такива самолета всяка година. Продажбите на HondaJet стартират през следващата година. Цените започват от 4.5 млн. долара.

Снимки: Honda

Тагове: hondajet
0 от 500
  • #22
    3 rate up comment 4 rate down comment
    КуpoЛюба ЛапаДухова ( преди 9 години )
    Добре, че не е разработка на Трошльота, че ако го викнат на сервизна акция докат лети, ще вземе мн бързо да иде... да падне направо хахахахахха
  • #21
    6 rate up comment 5 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    vw kakto e s pokrivaloto da ne e novoto transportno sredstvo na batman, a!?bravos, honda! i samo da vmetna, 4e dvigatelite za samoleta sami si gi pravqt, a ne vzimat na gotovo! tova narejda honda do kompanii kato Rolls-Royce i GE!demek industrialni GIGANTI!
  • #20
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо до Да, ама.... ( преди 9 години )
    Спри пък ти с тая трева бе
  • #19
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Да, ама ... ( преди 9 години )
    VW-то от другата статия изглежда по-внушително и под покривалото от тая летяща пича въшка! Факт е, че на оризарите винаги им е куцал дизайна - във всичко!
  • #18
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Значи скоро да очакваме VAG да го копират и да направят и те самолет.---------С дизелов двигател ли,или на въглища :)
  • #17
    19 rate up comment 6 rate down comment
    ha ha ( преди 9 години )
    когато HONDA прави нещо, го прави добре, факт.
  • #16
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хахаха, Флайн Вурст ТДИ! Разход - 3 коктейла с нафта на всеки пътник на час. Задължително към двамата пилоти ще има една стюардеса и една медицинска сестра.
  • #15
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Летящият холандец ( преди 9 години )
    Съвсем скоро от ВАГ ще пускат Супер-Джет-ТДИ-ПД-пауър,съобщиха от пресцентъра на компанията.Лично Винтерн Корн-рулетката е потвърдил това,но чака да вземе мерките от джета на Хонда.Щели да го кръстят Летящият вурст тяхното самолетче.Ще се познава отдалеч по черните облаци дим и сажди,които ще бълва.Разхода както може би някой вече се досещат ще е под 3/100.Какво обаче не се уточнява.
  • #14
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ярославе, тъжна картинка си моето момче, тая глава не ти е дадена само за украса, ами и да се мисли с нея...Ходи припали ТДИ-то(ако е останала нафта) и не си напъвай трите гънки за неща, за които нямаш идея.
  • #13
    9 rate up comment 26 rate down comment
    iaroslav stanchev ( преди 9 години )
    Баси,руснаците са измислили АН-2 през 1946 г.,2 години след това го пускат серийно,произвеждат до сега 18 000 бройки,от които половината още летят.А тия един самолет го мислят 20 години и още не е пуснат серийно.Ама ко се прай,"жапан пауа" е най-големия пауа.